Annons

Ingen sänkt hyra för radhusen på taket

Stockholm  Hyresgästerna i radhusen på taket till fastigheten bakom Åhléns får inte sänkt hyra. Men det får de i våningen därunder, och de får dessutom tillbaka sammanlagt över 350 000 kronor av fastighetsägaren. Det beslutade Svea hovrätt och fastslår därmed hyresnämndens tidigare beslut.

De 18 hyresgästerna som får sänkt hyra har betalat för mycket hyra alltsedan 2003. Fastighetsägaren, det tyska bolaget CGI, ska därför betala tillbaka pengar till var en av dem – som mest 60 000 kronor.

Att radhusen uppe på taket inte får någon sänkning beror på det centrala läget, det unika boendet med vidsträckt utsikt, egna uteplatser och en bra standard, menar hyresnämnden och hovrätten.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

För en trea på 77 kvadratmeter har hyrorna där nu fastställts till 12 500 kronor i månaden.

– Vi hade hoppats på en sänkning även där. Men nu har vi ändå fått fastställt var hyresnivån ligger för ett sådant unikt boende mitt i city. Det bör därmed anses vara en högsta nivå. Samtidigt är vi glada för att de som bor i lägenheterna där under får en sänkning, säger Marie Ripman, förhandlare på Hyresgästföreningen Region Stockholm.

Annons
Läs också Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Trodde lägenheten var uppsagd – tvingas betala 53 000 kronor Se upp – detta får din hyresvärd inte göra Hyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta Hyreshöjning 2022: Så mycket vill värdarna höja din hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.