Annons

Ingen täckning i Blåsbälgen

Växjö ​Hyresgästerna i kvarteret Blåsbälgen i Växjö kan inte använda sina mobiltelefoner inomhus. Det finns ingen täckning. Växjöhem uppmanar hyresgästerna att kontakta sina operatörer för att få till åtgärder.

Hyresgästföreningen i Växjö har fått ta emot flera samtal från hyresgäster i de 46 lägenheterna som i höstas stod klara i kvarteret Blåsbälgen vid Teleborgs centrum i Växjö.

Huset är ett så kallat lågenergihus och rökfritt. Men även mobilfritt har det visat sig, för varken mobiltelefon eller mobilt bredband fungerar i huset.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar
— Vi har försökt göra vad vi kan men som fastighetsägare kan vi inte göra mer. Det är helt enkelt dålig signal från de olika operatörerna. Telia har byggt ut en mast på en fastighet intill men det har inte hjälpt deras kunder, säger Jan-Åke Eriksson från Växjöhems fastighetsavdelning.
 
Problemet med täckning har ingenting med husets konstruktion att göra, huset nås helt enkelt inte av radiovågorna. Att det saknas täckning i en stad med 60 000 invånare kan låta märkligt, men är inte ovanligt, enligt Jan-Åke Eriksson som undersökt saken. I Växjö finns problemet även i villor och andra hyreshus.
 
— Vi har kontaktat Sabo och det är många fastighetsägare i Sverige som råkar ut för detta, säger Jan-Åke Eriksson.
 
Nästa vecka går Växjöhem ut till sina hyresgäster i Blåsbälgen och förklarar situationen samt hänvisar till operatörerna.
 
Inte heller Hyresgästföreningen har andra råd att ge.
 
– Det är svårt att få hyresvärden att göra mer än de redan gjort i det här fallet, rent juridiskt är det ett ansvar för operatören, säger Niklas Eriksson, ärendehandläggare hos Hyresgästföreningen.
 
Helt strandsatta är inte hyresgästerna. Huset är kopplat till stadsnätet och kan genom det få tillgång till internet och ip-telefoni.
 
Sabo är en intresseorganisation för Sveriges kommunala bostadsbolag.

Annons
Läs också Hyr ut din parkering när den inte används Att behålla kabel-tv är inget tvång Betala för att tvätta blir allt vanligare Köksfläktar prövas i högsta instans Fast telefon ofta krav för trygghetslarm

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.