HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ingen tvätt utan gamla mynt

Ljungby Sedan första juli kan hyresgästerna hos Heimstaden i Ljungby inte längre tvätta som vanligt. Anledningen är att tvättmaskinerna har myntautomater – som bara tar emot gamla mynt.
Foto: Tove Rosén

Tove Rosén bor på Rönnäsvägen i Ljungby, i området Mossen. Tvättmaskinerna i hyreshuset är utrustade med myntautomater: Tre kronor för 40 graders tvätt, fyra kronor för 60 graders och en femma för torktumling. Och så vidare. Problemet är att hyresvärden Heimstaden, ett av Sveriges största privata bostadsbolag, inte har uppdaterat myntautomaterna inför första juli då de gamla mynten blev ogiltiga. Automaterna tar bara emot gamla mynt.

Heimstadens lösning på problemet är att hyresgästerna inför tvättning erbjuds komma till det lokala kontoret i Ljungby och växla till sig gamla mynt.
– Jag känner för att strejka och inte göra det. Jag tycker det är sinnessjukt, säger Tove Rosén.

Läs ocksåSmittor sprids i gemensamma tvättstugor

Hon tycker det är märkligt att Heimstaden inte har förberett inför att de gamla mynten var på väg att försvinna. Redan i februari var hon i kontakt med värden och påpekade att myntautomaterna skulle bli föråldrade. Att mynten skulle bli ogiltiga var ju knappast okänt, menar hon.

– Jag tycker överhuvudtaget att det är ett väldigt omständligt system. Man har inte så mycket mynt på sig numera, säger Tove Rosén.

Enligt Heimstaden ska de gamla myntautomaterna bytas ut men det kommer att ske först nästa år. Fram till dess erbjuder värden alltså växlingsmöjligheter. Ulf Åberg är fastighetschef på Heimstaden. Han säger att han inte hört av några klagomål från hyresgäster.

Läs ocksåTvätt på nytt sätt i Oxelösund

– Men om en enskild hyresgäst tycker att det är problematiskt så måste vi såklart hjälpa vederbörande.

Varför bytte ni inte ut myntautomaterna innan mynten blev ogiltiga?

— Det kan jag inte svara på.

Läs ocksåDe vann torkstriden i Mariestad

 

Läs också App ska hjälpa nyanlända med normer i hyresboende Torkproblem hos Mariehus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.