HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Inget beslut ännu om Gångsätra

Lidingö Lidingöhems styrelse fortsätter att skjuta på frågan om huruvida Gångsätraområdet ska säljas till en bostadsrättsförening.

Ärendet behandlades inte ens på styrelsemötet nyligen.

– Nej, det är ju en komplicerad historia, men förr eller senare måste frågan upp. Kanske blir det på nästa styrelsemöte i maj, säger Lidingöhems ordförande Björn Samuelsson.

Läs ocksåMaktskifte stoppar ombildningar i GöteborgHyresgästföreningen har i flera år protesterat högljutt mot planerna på att ombilda tusentals kommunala hyresrätter till bostadsrätter. Tarja Jokinen i Hjällbo är en av de hyresgäster vars hus varit till salu.

Gångsätra har 625 lägenheter, vilket är mer än hälften av kommunala Lidingöhems hela bestånd. Lidingö stads borgerliga majoritet har utlovat att man ska verka för ombildningar till bostadsrätter. Men skulle Gångsätra ombildas, så blir konsekvenserna stora, menar Björn Samuelsson.

– Ja, då får vi svårt att förse bostadsutskottet med de lägenheter de behöver.

En utväg, menar Björn Samuelsson, vore att i viss mån kompensera ett bortfall av Gångsätra genom att köpa in ett annat bostadsområde.

Läs ocksåSå påverkas du som hyresgäst av budgeten i GöteborgÖkad byggtakt och bättre skydd för renovräkning ingår i Göteborgs nya budget, utformad av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

– Vi ska titta på möjligheten. Men den frågan är ännu i sin linda.

Läs också Monika och Pekka kan andas ut – utredning ändrade inget Kvinna mister kontrakt efter vanvård: "Ingen golvyta att röra sig på" Ombildningar stoppas i Göteborg: alla ansökningar får nobben

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.