Annons

Intresset för ombildning varierar i Södertälje

Södertälje Telge Bostäders undersökning av hur stort intresset är för ombildningar är klar. Undersökningen visar att intresset är för litet i områdena Geneta, Västra Blombacka och Järna. Därför har man beslutat att inte genomföra några ombildningar i de områdena.

​Ombildningskonsulterna på CB Richard Ellis har informerat hyresgäster i sju utvalda områden om vad en ombildning innebär. Sedan har man låtit samma hyresgäster svara på en enkät om de är intresserade av att köpa sin hyresrätt. I åtta av elva fastigheter är en majoritet av hyresgästerna inte intresserade men i tre fastigheter har arbetsgrupper bildats.

Annons
 
Det allmännyttiga bolaget har i uppdrag av kommunen att erbjuda ombildning av 500 lägenheter. I de nya ägardirektiven står det att bolaget ska erbjuda ytterligare 100 lägenheter under 2009.

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Experter på bostadsrätt om värdens försök att köpa röster: ”Tangerar mutor och korruption” Efter ombildningsbluffen: Toppmäklare blir utan legitimation Efter gigantisk ombildningshärva – toppmäklare tar strid Definitivt stopp för ombildningar i Göteborg Borgerlig allians vill ombilda kommunala hyresrätter i Nynäshamn

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.