Annons

Intresset för ombildning varierar i Södertälje

Södertälje Telge Bostäders undersökning av hur stort intresset är för ombildningar är klar. Undersökningen visar att intresset är för litet i områdena Geneta, Västra Blombacka och Järna. Därför har man beslutat att inte genomföra några ombildningar i de områdena.

​Ombildningskonsulterna på CB Richard Ellis har informerat hyresgäster i sju utvalda områden om vad en ombildning innebär. Sedan har man låtit samma hyresgäster svara på en enkät om de är intresserade av att köpa sin hyresrätt. I åtta av elva fastigheter är en majoritet av hyresgästerna inte intresserade men i tre fastigheter har arbetsgrupper bildats.

Annons
 
Det allmännyttiga bolaget har i uppdrag av kommunen att erbjuda ombildning av 500 lägenheter. I de nya ägardirektiven står det att bolaget ska erbjuda ytterligare 100 lägenheter under 2009.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Efter ombildningsbluffen: Toppmäklare blir utan legitimation Efter gigantisk ombildningshärva – toppmäklare tar strid Definitivt stopp för ombildningar i Göteborg Borgerlig allians vill ombilda kommunala hyresrätter i Nynäshamn Ombildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.