HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Is och frost i Öbo-lägenhet

Örebro Marie-Therese Persson har så kallt i sin Öbo-lägenhet att det är is på insidan av fönster och dörrar. Nu kräver hon en evakueringslägenhet för barnens skull (Se filmen).

Marie-Therese Persson har under hösten och vintern känt hur det drar från dörrar och fönster i lägenheten hon flyttade till i maj.

När kylan för några dagar sedan slog till på riktigt, bullade hon upp med täcken, kuddar och filtar för att hindra den värsta kylan från att tränga in i bostaden.

Läs ocksåIskalla lägenheter – nu bävar hyresgästerna för värdens julledighet

– Vi har ju små barn och med tanke på hur mycket vi vuxna fryser så kan jag bara föreställa mig hur det är för dem, säger hon.

Yngsta barnet är i ett-årsåldern.

I går såg hon hur is och frost börjat sprida sig på fönstren och i dörrkarmen till balkongen, som i en känd disneyfilm.

Läs ocksåJohan håller sekundkoll på värmen med egen uppfinning – fick rätt mot hyresvärden

En lägenhet ska hålla minst 18-graders temperatur inomhus, enligt Folkhälsomyndigheten. Men enligt en överenskommelse med Hyresgästföreningen ska Öbo:s lägenheter ha en temperatur på 21 grader plus/minus en halv grad.

– Min första tanke var ”vad fan är det här för jävla lägenhet jag bor i?!”. Sedan blev jag orolig för barnen. Det här är ju en brist i hemmet och det är mitt ansvar att se till att de har det bra. Så här kan de ju inte bo, säger Marie-Therese.

Hon har under förmiddagen kontaktat sin hyresvärd Örebrobostäder och väntar på besked från dem.

Läs ocksåHyresgästerna har haft huvudvärk i sex år: ”Vi blir sjuka av våra hem”Porträttbild.

– Jag tänker kräva en evakueringslägenhet. Vi kan ju inte vänta på att de ska åtgärda problemet utan behöver någonstans att bo akut. Jag betalar ju ändå över 5000 kronor i hyra för att bo här.

Hem & Hyra har försökt att nå Örebrobostäder för en kommentar men ännu inte lyckats. 

Uppdatering: Öbo lovar snabb hjälp när Hem & Hyra kontaktar dem.

Se filmen här: https://youtu.be/iezNlzkbgKs

Läs också Hyresvärd anklagas för att skälla och spionera på hyresgäster Skuldsatta erbjuds nya och dyra lägenheter – Eksam möter en tuff bostadsmarknad

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.