Annons

Juridikstudent tvingas flytta

Helsingborg Advokaten ville hyra ut sin centrala lägenhet i ytterligare tre månader så att hans skyddsling skulle få möjlighet att avsluta sina studier. Både Helsingborgshem och hyresnämnden avslog hans ansökan.

​De senaste nio månaderna har en advokat i Helsingborg hyrt ut sin övernattningslägenhet till en juridikstudent vid Köpenhamns universitet. Eftersom andrahandsuthyrningen endast gällde till och med oktober ansökte advokaten om en förlängning på tre månader.

Skälet uppgavs vara att studenten var mitt inne i en intensiv tentamensperiod men att han i januari beräknade slutföra sina studier och därefter skulle söka arbete och bostad i Danmark.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Trots vädjan från både studenten och advokaten står Helsingborgshem fast vid sitt beslut. Helsingborgshem uppger att det enligt deras uppfattning inte föreligger några beaktningsvärda skäl för andrahandsuthyrning.

I samband med att Helsingborgshem gick med på uthyrningen klargjordes det att någon förlängning av uthyrningsperioden inte var aktuell. Hyresnämnden valde att gå på Helsingborgshems linje.

Annons
Läs också Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Gräset växer hej vilt – därför behöver hyresvärden inte klippa det Som en av de första i landet – hyresgästen Jan felanmäler via videosamtal Hyrde ut svart utan nyckel – par fick ta balkongvägen Värd får backa om höga hyreshöjningar – domstol beslutar om lägre

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.