Annons

Juridikstudent tvingas flytta

Helsingborg Advokaten ville hyra ut sin centrala lägenhet i ytterligare tre månader så att hans skyddsling skulle få möjlighet att avsluta sina studier. Både Helsingborgshem och hyresnämnden avslog hans ansökan.

​De senaste nio månaderna har en advokat i Helsingborg hyrt ut sin övernattningslägenhet till en juridikstudent vid Köpenhamns universitet. Eftersom andrahandsuthyrningen endast gällde till och med oktober ansökte advokaten om en förlängning på tre månader.

Skälet uppgavs vara att studenten var mitt inne i en intensiv tentamensperiod men att han i januari beräknade slutföra sina studier och därefter skulle söka arbete och bostad i Danmark.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Trots vädjan från både studenten och advokaten står Helsingborgshem fast vid sitt beslut. Helsingborgshem uppger att det enligt deras uppfattning inte föreligger några beaktningsvärda skäl för andrahandsuthyrning.

I samband med att Helsingborgshem gick med på uthyrningen klargjordes det att någon förlängning av uthyrningsperioden inte var aktuell. Hyresnämnden valde att gå på Helsingborgshems linje.

Annons
Läs också Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.