Annons

Kalixbo strandade förhandlingen – igen

Kalix Förra året var rubriken densamma. Kalixbo tycks ha gjort det till en vana att stranda. Innebär att nästa års hyra inte hinner bli klar före nyår.

Kalixbo menar att avståndet till Hyresgästföreningen är för långt och valde att stranda förhandlingarna om hyrorna för 2015. Kalixbo har skickat förhandlingen till Hyresmarknadskommittén att besluta i ärendet. Precis som förra året. Och året innan det.
Kalixbo ville höja hyrorna från 1 januari 2015 med 2,73 procent. Hyresgästföreningen konstaterar att det inte är en rimlig höjning. I och med att ingen överenskommelse kunde träffas från 1 januari 2015 finns risk för att höjningen beslutas från 1 januari och då blir det retroaktiva hyror.

Hyresmarknadskommittén är ett medlingsorgan som består av ledamöter från Hyresgästföreningen Riksförbundet och SABO, de allmännyttiga bostadsföretagens centralorganisation. 

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Anders fick nota på 12 000 kronor för repor i hissen: "Det är i alla fall mindre än 65 000" Diabetessjuk krävs på 65 000 av Kalixbo – för repor i hiss Fryst hyra eller lite högre höjning – nu ska det bli rättvist i Kalix Kalixbos krav på 13 procent mer i hyra sågades 94 miljoner skäl för förhandlingsystemet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.