HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kameror och vakter ökar tryggheten i Fjällbacka

Tanum Efter flera anlagda bränder i bostadsområdet. Nu känner sig de boende i Fjällbacka trygga igen. "Vakterna sköter sitt jobb och även polisen", säger Eja Andersson. Och värden, Tanums Bostäder, ska ha en informationsträff.
Foto: Karin Gistedt
Eja Andersson och Jonathan Kårebrand känner sig trygga efter att vakter och polis har extra bevakning efter förra veckans anlagda bränder i bostadsområdet i Fjällbacka.

Det var natten till torsdagen den 3 september som det började brinna i ett källarförråd i hyreshuset i Fjällbacka. Och tidigare hade det brunnit i en parkerad bil samma vecka. Till detta ska också läggas att det brunnit flera gånger i närområdet.

– Det har varit ett lugnt och fint område tidigare, men så händer det här, sa Eja Andersson på morgonen efter branden.

Läs ocksåVärden döms: Pojke föll sex meter när balkonggolvet brast
Efter bilbranden brann det även i ett källarförråd i Fjällbacka. Nu patrullerar väktare i området och snart ska polisen montera upp övervakningskameror för att öka tryggheten.

 

Hon och hennes sambo kunde inte vara kvar i sin lägenhet natten efter att det brunnit i källaren, utan fick ta in på hotell. Nu är de tillbaka i lägenheten och de känner sig trygga, men tar gärna en kvällspromenad med hunden för att se att allt är i sin ordning. De önskar att fler gjorde det.

Men nu går de inte ensamma. Ett vaktbolag patrullerar också området och polisen har extra koll.

Läs ocksåFarhiyo jobbar med hjärtat i Vivalla - skapar trygghet genom att störa

– Det känns jätteskönt, säger Eja Andersson.

Björn Berntsson är vd på bostadsbolaget Tanums Bostäder. Han säger att anställda har varit runt och pratat med de boende.

– Vi har informerat dem om vad vi har vidtagit för trygghetsfrämjande åtgärder. Vi har stationerad vakt på området dygnet om och  inom kort ska vi tillsammans med polis och räddningstjänst ha en informationsinsats och genomgång av våra hus och lägenheter.

Läs ocksåKameraövervakade hyresgäst - Uppsalahem måste betala straffavgift

Tanums Bostäder ska säkerställa att brandvarnare är på plats och fungerar.

– Vi har även informerat hyresgästerna om saneringsarbetet och hur respektive försäkringsbolag ska hanteras när det gäller  skadade lösöre. Hyresgästerna är förhållandevis lugna, säger Björn Berntsson.

Polisen gick också ut, dagen efter källarbranden, och berättade att man skulle sätta upp övervakningskameror. Och Björn Berntsson säger att även bostadsbolaget kommer att ha någon form av fortsatt bevakning framöver, men hur och i vilken omfattning har man ännu inte bestämt.

Polisen är fortsatt intresserad av vittnesuppgifter från brandplatserna.

 

Läs också Oro i Skandalhusen i Åmål efter bombdåd i Göteborg Allt fler hyresgäster kameraövervakas i Västerås

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.