Annons

Kameror stoppar tjuvar i LKF:s garage

Lund ​Sedan det kommunägda bostadsbolaget, LKF i Lund, installerade kameror i fler av sina underjordiska garage har skadegörelsen och stölder minska kraftigt. Dessutom har bevakningen medfört att flera brottslingar har tagits på bar gärning och kunnat gripas av polisen.

​Bostadsbolaget har kameror i garage på bland annat Rådhusrätten, Papegojlyckan, Lilla Tvärgatan och Offerkällan.

Annons
Det är LKF:s bredbandsnät som gjort det möjligt att installera nätbaserad kameraövervakning. De började på test med att installera 10 kameror i ett garage som tidigare haft mycket problem med stölder och skadegörelse.
– Effekten blev omedelbar. Bilinbrotten och vandaliseringen upphörde helt, säger LKF:s fastighetschef Bertil Lundström till bostadsbolagets kundtidning.
Efter det lyckade försöket gjordes liknande installationer på fler håll och även där märks en påtaglig positiv effekt.
Eftersom kamerorna sitter på privat mark behövs inget tillstånd för övervakningen men LKF har ändå valt att upplösa var kameraövervakningen sker.
Filmerna sparas under en begränsad tid och raderas sedan. Det förekommer att filmer har överlämnats till polisen som liksom vaktbolag har rätt att tillfälligt koppla upp sig mot kamerorna om det finns misstankar om pågående brott.
 

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Fick andra chans att bo kvar – ska ha hotat att ”slakta” värdens personal Hyrde ut till inneboende minst 100 gånger via Airbnb – 69-årig ”superhost” tvingas flytta Grannarna vill stoppa värdens planer: "Kommer att bli rena kyrkogården" Anklagades för svartuthyrning - då räddade pandemin Bengts och Evas hyreskontrakt Lund: Demonstration mot vinstuttag

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.