Annons

Karlshamnsbostäder ser individen

Karlshamn Karlshamnsbostäders marknadschef Håkan Myhre har inte svarat på Hem & Hyras enkät om uthyrningspolicy. – Det finns inga enkla svar, därför vill jag inte svara.
Synnöve Brorsson, Asarum, tycker att det är bra att Karlshamnsbostäder söker individuella lösningar. – Det finns många som säkert har svårt att få lägenhet och då tycker jag synd om dem. Men någon gräns ska de ha så att det inte blir helt tokigt.

Frågorna i enkäten tar upp hur bostadsbolagen ställer sig till huruvida den tilltänkta hyresgästen har socialbidrag, a-kassa eller skulder. Tanken är att de ska svara ja eller nej på om de låter dessa personer få hyreskontrakt.

Men så enkelt är det inte, menar Håkan Myhre.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi har individuell prövning och tittar på helheten ihop med den som söker. Alla människor är individer och har helt olika förutsättningar, säger han.

Annons

Karlshamnsbostäder tar alltid kreditupplysning på de sökande – och det finns dem som de säger nej tack till direkt. Men mer detaljerat än så vill Håkan Myhre inte svara på Hem & Hyras frågor.

– Det går inte att generalisera. Alla människor kan råka illa ut och det innebär inte att man inte ska kunna få en ny chans, säger Håkan Myhre.

Annons
Läs ocksåKraftig ökning av sökande när fler kan få lägenhet i Göteborg
Läs också Lättare att få hyra när Kabo ändrade sina uthyrningskrav Sabo: Orimligt med hårda uthyrningskrav Karlshamnsbostäder lättar på hårda uthyrningskrav Hyresgästerna ökar sitt inflytande i Landskrona

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.