Annons

Lättare att få hyra när Kabo ändrade sina uthyrningskrav

Karlshamn Hos många bostadsbolag är det svårt att få hyreskontrakt för dem som inte har en fast inkomst, men i november lättade Karlshamnsbostäder på sina uthyrningskrav.
Foto: Annika Wallsson
Nya regler. ”Varför ska man stänga ute dem som klarar att betala hyran”, säger Karlshamnsbostäders marknadschef Håkan Myhre.

Nu godkänner Karlshamnsbostäder försörjningsstöd (socialbidrag) och etableringsersättning som inkomst. Det innebär att nya grupper kan bli godkända som hyresgäster hos bolaget.

– Jag förstår inte allmännyttor som inte gjort det för länge ­sedan. Jag tillhör den gamla stammen som anser att allmännyttan är för de svaga i samhäll­et, sade Karlshamnsbostäders vd Stefan Nilsson i höstas.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

De som lever på olika former av ekonomiskt stöd från samhället får nu samma förutsättningar som alla andra som söker lägenhet. De kommer att få gå igenom samma prövningar som alla andra och de måste också visa upp att de bor i kommunen och inte har någon skuld till Karlshamnsbostäder.

Eftersom förändringen är så färsk går det ännu inte att se om det blivit någon skillnad bland dem som får lägenhet.

Annons

– Vi har faktiskt inte sett någon tendens till detta än. Men de som satt upp sig förut var jättebesvikna för att de inte kunde få en lägenhet. Nu är de i alla fall inte åsidosatta på marknaden. Men vi kanske ser det på sikt, säger marknadschef Håkan Myhre.

Läs ocksåCarina kämpar mot ensamhetenEn äldre och en medelålders kvinna sitter och pratar

– Det är egentligen en modernisering. Varför ska man stänga ute dem från bostadsmarknaden som klarar att betala hyran?

Läs mer:

Annons

Karlshamnsbostäder lättar på hårda uthyrningskrav

Läs ocksåStadsodlingen skapar gemenskap bland grannarna året om
Läs också Säker pandemifika bryter vardagen i Mörrum Köpte elbil – övertygade sin hyresvärd att fixa laddstolpe Pandemin stoppar visningar: måste tacka ja eller nej utan att ha sett

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.