Annons

Karlskronabo sen med hyran – får förändrat kontrakt

Karlskrona En hyresgäst i Karlskrona var sen med hyran och riskerade att förlora sitt hyreskontrakt. Men i hyresnämnden kom hon och hennes hyresvärd överens om att hon får bo kvar men med ett korttidsavtal.

Hyresgästen har i år haft en hyresskuld på drygt tusen kronor, vilket betalats. Därtill har hon varit sen med hyran i oktober och november.

I hyresnämnden berättade hyresgästen att anledningen till förseningarna beror på att socialtjänsten har haft problem med sina servicekonton. Socialtjänsten får hennes lön, betalar in hyran och sedan får hon tillgång till resterande pengar. Hon har i dagsläget fått ordning på sin ekonomi och arbetar även extra.

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

I hyresnämnden enades hon och hennes hyresvärd, Trossö fastigheter, om en förlikning. Den innebär att hyresgästen får bo kvar men med en ömsesidig uppsägningstid på en månad under ett års tid. I december nästa år övergår avtalet till ett tillsvidareavtal med en uppsägningstid på tre månader. Hyresgästen ska även återkalla socialtjänstens fullmakt och teckna ett autogiroavtal så att hyran dras direkt från hennes konto.

Annons
Läs också Duvor byggde bo i garderob och elementen försvann – nu blir hyresgästen av med kontraktet Bor i USA – hävdar han pendlar till lägenhet i Göteborg Värden har låst in familjens ägodelar – efter tre månader är läget akut: "Vi har ingenting och barnen fryser" Värden ville säga upp Viktoria och Daniel – nu tar de med sig poolen till nästa hyreshus Svårt att behålla lägenheten vid fängelsestraff – Så ökar du chansen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.