HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Karlskronabo sen med hyran – får förändrat kontrakt

Karlskrona En hyresgäst i Karlskrona var sen med hyran och riskerade att förlora sitt hyreskontrakt. Men i hyresnämnden kom hon och hennes hyresvärd överens om att hon får bo kvar men med ett korttidsavtal.

Hyresgästen har i år haft en hyresskuld på drygt tusen kronor, vilket betalats. Därtill har hon varit sen med hyran i oktober och november.

I hyresnämnden berättade hyresgästen att anledningen till förseningarna beror på att socialtjänsten har haft problem med sina servicekonton. Socialtjänsten får hennes lön, betalar in hyran och sedan får hon tillgång till resterande pengar. Hon har i dagsläget fått ordning på sin ekonomi och arbetar även extra.

Läs ocksåSkuldsatt make fick inte överta vanvårdad lägenhet

I hyresnämnden enades hon och hennes hyresvärd, Trossö fastigheter, om en förlikning. Den innebär att hyresgästen får bo kvar men med en ömsesidig uppsägningstid på en månad under ett års tid. I december nästa år övergår avtalet till ett tillsvidareavtal med en uppsägningstid på tre månader. Hyresgästen ska även återkalla socialtjänstens fullmakt och teckna ett autogiroavtal så att hyran dras direkt från hennes konto.

Läs också Tvingas flytta på grund av obetalda hyror Förbrukade ingen el – blir av med kontraktet Osynlig hyresgäst sägs upp Hyresvärd vill sätta stopp för kontant betalning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.