HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Karlskronabo sen med hyran – får förändrat kontrakt

Karlskrona En hyresgäst i Karlskrona var sen med hyran och riskerade att förlora sitt hyreskontrakt. Men i hyresnämnden kom hon och hennes hyresvärd överens om att hon får bo kvar men med ett korttidsavtal.

Hyresgästen har i år haft en hyresskuld på drygt tusen kronor, vilket betalats. Därtill har hon varit sen med hyran i oktober och november.

I hyresnämnden berättade hyresgästen att anledningen till förseningarna beror på att socialtjänsten har haft problem med sina servicekonton. Socialtjänsten får hennes lön, betalar in hyran och sedan får hon tillgång till resterande pengar. Hon har i dagsläget fått ordning på sin ekonomi och arbetar även extra.

Läs ocksåNyanlända ska lättare få förstahandskontrakt

I hyresnämnden enades hon och hennes hyresvärd, Trossö fastigheter, om en förlikning. Den innebär att hyresgästen får bo kvar men med en ömsesidig uppsägningstid på en månad under ett års tid. I december nästa år övergår avtalet till ett tillsvidareavtal med en uppsägningstid på tre månader. Hyresgästen ska även återkalla socialtjänstens fullmakt och teckna ett autogiroavtal så att hyran dras direkt från hennes konto.

Läs också Saltade andrahandshyran – mister kontraktet Wallenstam vill fimpa hyresgäster som röker Tvåårsavtal i tre kommunala bostadsbolag i Bohuslän Stora prisskillnader för vatten och avfall

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.