HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Katten troligtvis redan påkörd vid måsattacken

Blekinge Måsattacken i Ronneby har fått en rimlig förklaring. Innan händelsen finns en rapport om en påkörd katt, som inte hade plockats undan från platsen.

I går berättade vi om att ilskna måsar gick till attack och dödade en katt tillhörande en av hyresgästerna på Volonärbacken i Ronneby.

– Att måsar går på en frisk katt på det här sättet har jag aldrig hört talas om. Katter brukar ju normalt gå undan men jag vet inte så mycket om händelsen i sig, sade Stefan Gummesson, boservicechef hos Ronnebyhus, till Hem & Hyra i går.

Läs ocksåÄgarbyte i Ronneby

I dag verkar den ovanliga händelsen ha fått en förklaring. Ronnebyhus har gått igenom vad som kan ha hänt och det visade sig att det finns en rapport om en påkörd katt på samma plats och vid en tidigare tidpunkt än måshändelsen.

– Vi var i kontakt med Securitas för vi trodde att de hade tagit hand om katten men det visade sig att de inte hade hunnit det. Vi tror att det måste ha varit hyresgästens katt som blev påkörd. Vi ser det i alla fall som en vägledning i vad som hänt, berättar Stefan Gummesson.

Läs också Lukt av kattkiss i lägenhet leder inte till vräkning Katt kidnappad i Ronneby Försäljningar i Blekinge allt närmare De skapade trivsel i soprummen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.