Annons

Kattkiss tvingar hyresgäst att flytta

Kristianstad Värden anklagade hyresgästens djur för att ha urinerat på väggar och golv. Mannen nekade men efter en förlikning flyttar han.

Enligt det kommunala bostadsbolage ABK, i Kristianstad har hyresgästens katter, hundar och kaniner urinerat på golv och väggar i lägenheten. Bostadsbolaget anlitade ett saneringsföretag för en besiktning av lägenheten vilket resulterade i att hyresgästen blev varnad om en uppsägning. Enligt bostadsbolaget fortsatte mannen att hålla husdjur i sin bostad, grannar klagade på dålig lukt från mannens lägenhet och Länsstyrelsens djurskyddsenhet hade fått flera anmälningar om att djuren missköttes. Tillslut sade värden upp hyreskontraktet till den 31 maj.

Mannen erkänner att han har haft en katt under en kort period som kissat inomhus. När han insåg att det inte fungerade gjorde han sig av med katten, försökte torka bort urinfläckarna och när det inte gick gjorde han en felanmälan till hyresvärden. Han var dock inte nöjd med värdens agerande och kontaktade Hyresgästföreningen som hjälpte honom. Mannen är beredd att ersätta de skador han är ansvarig för men anser inte att han ska tvingas flytta för att han haft ett husdjur en kort period. Ärendet har nu avgjorts i hyresnämnden och parterna kom överens om mannen ska flytta från lägenheten senast den 31 januari nästa år.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den Därför fick Eva en hyressänkning och Allan en höjning – så går det när rätten prövar nivån

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.