HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Kattkiss tvingar hyresgäst att flytta

Kristianstad Värden anklagade hyresgästens djur för att ha urinerat på väggar och golv. Mannen nekade men efter en förlikning flyttar han.

Enligt det kommunala bostadsbolage ABK, i Kristianstad har hyresgästens katter, hundar och kaniner urinerat på golv och väggar i lägenheten. Bostadsbolaget anlitade ett saneringsföretag för en besiktning av lägenheten vilket resulterade i att hyresgästen blev varnad om en uppsägning. Enligt bostadsbolaget fortsatte mannen att hålla husdjur i sin bostad, grannar klagade på dålig lukt från mannens lägenhet och Länsstyrelsens djurskyddsenhet hade fått flera anmälningar om att djuren missköttes. Tillslut sade värden upp hyreskontraktet till den 31 maj.

Mannen erkänner att han har haft en katt under en kort period som kissat inomhus. När han insåg att det inte fungerade gjorde han sig av med katten, försökte torka bort urinfläckarna och när det inte gick gjorde han en felanmälan till hyresvärden. Han var dock inte nöjd med värdens agerande och kontaktade Hyresgästföreningen som hjälpte honom. Mannen är beredd att ersätta de skador han är ansvarig för men anser inte att han ska tvingas flytta för att han haft ett husdjur en kort period. Ärendet har nu avgjorts i hyresnämnden och parterna kom överens om mannen ska flytta från lägenheten senast den 31 januari nästa år.

Annons
Läs ocksåRiskerar vräkning för att han matar fåglar: ”Jag behöver någon att bry mig om”
Annons
Läs också Över två år med mögligt tak – nu hotas värden med 100 000 kronor i vite Röker trots förbud – nu vill värden vräka hyresgästen 130 000 kronor för 17 katters klös och kiss Misstag när hyresgästerna fick betala elen – Gunnar tog kampen: "Besviken"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.