Annons

KBAB bröt mot regel när de tog bort tvättstugor

Karlstad ​Miljövänligt och rättvist? Eller smutsigare hyresgäster? I Värmland tog KBAB bort tvättstugor utan Hyresgästföreningens vetskap.

​Nio kronor per tvätt får alla hyresgäster hos Karlstads Bostads AB, KBAB, betala från och med våren.

Annons
Förlorarna är barnfamiljer som tvättar ofta. Dessutom ska tvättstugor tas bort i bostadsområdet Våxnäs.
Tvättandet i tvättstugan har nämligen minskat med 25 procent sedan debiteringen infördes. Därför behövs färre tvättstugor, anser KBAB.
Men KBAB kontaktade inte Hyresgästföreningen innan de beslutade om förändringen.
– De hade åsidosatt reglerna, det är en påtaglig förändring att ta bort tvättstugor. Det skulle ha förhandlats med oss först, säger Anders Kvist som är Hyresgästföreningens förhandlare.
För att göra det bästa av situationen kommer förhandlingar att hållas i morgon, tisdag.
– Vi ska diskutera en hyreskompensation för att tvättstugorna tas bort, säger Anders Kvist.
Och genom enkäter har Hyresgästföreningen frågat medlemmarna vad de önskar att lokalerna ska användas till i stället.
Förslagen är många: rum för hobbyverksamhet, större förråd som hyresgästerna ska kunna hyra, mer plats för cyklar och barnvagnar, övernattningslägenheter och allergitvättstugor.
– Det är en tvättstuga där den som har hund inte får tvätta och där endast oparfymerade tvättmedel ska användas, berättar Anders Kvist.
Hyresgästen Charlotte Jansson gillar inte att tvättstugor tas bort.
– Även om det inte är långt till nästa hus blir det ändå en stor försämring. Jag kan inte lämna Liam ensam och att bylta på honom kläder blir för jobbigt. Därför har jag köpt tvättmaskin, säger Charlotte Jansson.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.