Annons

KFAB vill höja hyrorna med 2,16 procent

Katrineholm Katrineholms Fastighets AB, KFAB, har aviserat en hyreshöjning på 2,16 procent för sina hyresgäster från och med årsskiftet.
KFAB inleder årets hyresförhandlingar med Hyresgästföreningen på onsdag.

Enligt bolagets vd Ingmar Eriksson finns det flera anledningar till att bostadsbolaget behöver ökade hyresintäkter.

– Bakgrunden till behovet av hyreshöjning är bland annat ökande driftkostnader, främst avseende uppvärmning och förbrukning, samt ett stort underhållsbehov, skriver han i ett mejl.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

På onsdag är det dags för det första förhandlingstillfället med Hyresgästföreningen.
Anders Hördin, vice ordförande för Hyresgästföreningen i Katrineholm och Vingåker och ordförande i förhandlingsdelegationen för KFAB, tycker att kravet är ”på tok för högt”.

Annons

– Vi ser ju redan nu de uppgörelser som är klara att flera ligger väldigt lågt, kring 0,5 procent, skriver han i ett mejl till Hem & Hyra.

I fjol höjdes hyrorna för KFAB:s hyresgäster med i snitt 0,9 procent.

Annons
Läs ocksåRekordhöga hyreskrav i Stockholm och på Gotland – privatvärdar vill höja hyran med upp till 15,4 procentHyreshöjningar, kostnadsökningar, dyrare, dyrtider

KFAB är Katrineholms största hyresvärd och äger och förvaltar 1800 lägenheter i kommunen.

Pengar i en portmonnä.
Läs också Chocken: Hyran "höjdes" med 62 procent Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Ulf riskerar chockhöjd hyra – värden vill höja med 25 procent i snitt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.