HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kfast medger att köken i Torshälla har blivit mindre

Eskilstuna Köken är små från början och en viss yta har nu ­försvunnit. Men det är svårt att göra ­något åt det, menar Gerd Sahlberg, förvaltare på Kfast.
Huset på Ringvägen 9 i Torshälla har genomgått en omfattande stamrenovering.

Hon känner till hyresgästernas kritik, men hävdar att Kfast har försökt hitta de bästa lösningarna. Att man flyttat ­spisen och ugnen till mitten av ­köket beror på att vatten och avlopp är placerat i början av köket, där det nu är förberett för att kunna ­installera en diskmaskin.
–  Och vi har bedömt att man använder diskmaskinen oftare än ugnen. Diskmaskinsluckan stör alltså mer än ugnsluckan, säger Gerd Sahlberg.

Att rör placerats på väggarna beror på att det är lättare att upptäcka läckage. Att en ­kontakt finns på väggen, i närheten av data­uttaget, är en lösning som Kfast har valt och fallet i duschen är som det ska, fortsätter hon. Det är heller inte meningen att det ska finnas några dusch­lister för då har vattnet från toan eller handfatet ingenstans att ta vägen vid ett eventuellt läckage.
– Man kan sätta dit en egen list, men får då själv stå för kostnaderna vid en vattenskada.

Läs ocksåHyresgäster utan vatten när koppartjuvar slog till

Kfast har informerat hyresgästerna om renoveringen via brev och möten. Vid ett möte fanns även representanter för Hyresgästföreningen på plats. Men flera av hyresgästerna menar att de borde ha fått varit med från början och påverka vad som skulle göras. De är kritiska till både Hyresgästföreningen och Kfast.
–  Jag vet att det fanns en besvikelse men en stamrenovering behövde göras och det här är tänkt att hålla många år framåt, säger Gerd Sahlberg.

Hyresgästföreningen har heller inte haft något att invända mot renoveringen och de trånga köken är svårt att göra något åt.
– Jag förstår deras besvikelse men det finns en anledning till varför spisen är placerad där den är, säger ärendehandläggaren Caroline Lenell.

Läs också Miljöinspektören: Stärk hyresgästernas rättigheter Bernt fick vänta två år på badrum - huset blev tvångsförvaltat Bo anklagades för sabotage – för att locka dit Uppdrag granskning Hot om höga viten i Blötberget: Toavatten i pannrummet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.