Annons

Kindahus jagar vattenskador

Kinda Två vattenskador har kostat Stiftelsen Kindahus cirka 400 000 kronor. Gamla badrum gör att stiftelsen, i avvaktan på renovering, gör en rundtur i bostadsområdena för att hitta riskrummen.

​Grunden till problemet är att husen i Stiftelsen Kindahus bestånd är så gamla att renovering av badrummen är ett måste. Men stiftelsen har inte pengar för att åtgärda alla badrum samtidigt och det betyder att risken för vattenskador ökar.

Annons
– Takten är för låg, säger Kindahus vd Per Cedervall.
Under 2009 drabbades bolaget och flera hyresgäster av två stora vattenskador.
– De blir stora eftersom flera lägenheter drabbas av en skada, säger Per Cedervall.
Skadorna kostade cirka 200 000 kronor styck att åtgärda och stiftelsen har inte råd med flera sådana smälla.
– Vi ska gå igenom alla lägenheter under 2011 och leta efter tecken på vattenskador eller efter sådant som kan innebära en risk för skador. Vi har faktiskt redan börjat, säger Per Cedervall.
Visserligen är hyresgäster skyldiga att rapportera vattenskador.
– Men det sker ofta för sent, när skadan redan har skett. Det är dessutom lättare för oss som är vana att se var problemen finns, än för hyresgästerna. Det är därför vi gör den här översynen, säger Per Cedervall.
Hyresgäster med äldre badrum kan alltså vänta sig ett besök inom något år.

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Ängen spolades ner i grannarnas trädgård: "Har ingenting emot det" Gratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringen Fler felanmälningar när lägenheten blir arbetsplats P-platser missbrukades - nu tvingas hyresgästerna betala De adopterar för ett vackrare bostadsområde

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.