HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Klara hyror i allmännyttan – utom på Öckerö

Västra Götaland De nya hyrorna hos Mölndalsbostäder och Förbo är klara. Av Storgöteborgs kommunala bolag är det nu enbart Öckerö Bostads AB som inte gjort upp med Hyresgästföreningen.

För de 3 500 hushåll som är hyresgäster hos Mölndalsbostäder så höjs hyrorna i snitt med 0,55 procent från och med 1 april. För en lägenhet med en hyra på 6 000 kronor innebär det 33 kronor mer i månaden.

Mellan Hyresgästföreningen och Förbo strandade de lokala förhandlingarna. Det innebar att Hyresmarknadskommittén i Stockholm fick ta över. Kommittén lade fram ett förslag som accepterades av bägge parter.

Läs ocksåDe vägrar lämna garagen – värden sätter in KronofogdenLinnea Edvardsson och Catherine Gauffin är bland de hyresgäster i Lerum som vägrat lämna sina garage. Nu vräker hyresvärden Förbo dem med hjälp av Kronofogden.

Nu höjs hyrorna för Förbos 5 500 hushåll med mellan 0 och 1,3 procent, med ett snitt på 0,72. Har man en lägenhet för 6 000 kronor så innebär snitthöjningen 43 kronor mer per månaden. Den nya hyran hos Förbo gäller från 1 mars. Förbo har lägenheter i Mölndals, Lerums, Kungälvs och Härryda kommuner.

Kvar bland de kommunala bolagen står nu bara Öckerö Bostads AB.

Göran Moberg är Hyresgästföreningens förhandlare för Öckerö.

Läs ocksåRåttor och kriminella intog lägenhet i Mölndal

– Vi har svårt att komma överens. Förutom själva höjningen har vi haft mycket diskussioner kring sophanteringen. De har lagt om den och den drar rätt stora kostnader. Hur man ska se på det är en av saker vi ännu inte kommit överens om, säger Göran Moberg.

LÄS MER:

Så mycket höjer västsvenska värdar hyran 2016 – hela listan

Läs ocksåVästsveriges kommunala värdar lämnar ifrån sig miljontals kronor

Så mycket höjer halländska värdar hyran 2016 – hela listan

Läs också 20 miljoner kronor på väg från Förbo till ägarna Förbo höjer hyrorna – erbjuder samtidigt stöd vid coronakris

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.