Annons

Klara hyror i allmännyttan – utom på Öckerö

Västra Götaland De nya hyrorna hos Mölndalsbostäder och Förbo är klara. Av Storgöteborgs kommunala bolag är det nu enbart Öckerö Bostads AB som inte gjort upp med Hyresgästföreningen.

För de 3 500 hushåll som är hyresgäster hos Mölndalsbostäder så höjs hyrorna i snitt med 0,55 procent från och med 1 april. För en lägenhet med en hyra på 6 000 kronor innebär det 33 kronor mer i månaden.

Mellan Hyresgästföreningen och Förbo strandade de lokala förhandlingarna. Det innebar att Hyresmarknadskommittén i Stockholm fick ta över. Kommittén lade fram ett förslag som accepterades av bägge parter.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nu höjs hyrorna för Förbos 5 500 hushåll med mellan 0 och 1,3 procent, med ett snitt på 0,72. Har man en lägenhet för 6 000 kronor så innebär snitthöjningen 43 kronor mer per månaden. Den nya hyran hos Förbo gäller från 1 mars. Förbo har lägenheter i Mölndals, Lerums, Kungälvs och Härryda kommuner.

Kvar bland de kommunala bolagen står nu bara Öckerö Bostads AB.

Annons

Göran Moberg är Hyresgästföreningens förhandlare för Öckerö.

Läs ocksåPlanerar storrenovering – vägrar dialog med hyresgäster: ”En oro hos alla jag pratat med”

– Vi har svårt att komma överens. Förutom själva höjningen har vi haft mycket diskussioner kring sophanteringen. De har lagt om den och den drar rätt stora kostnader. Hur man ska se på det är en av saker vi ännu inte kommit överens om, säger Göran Moberg.

LÄS MER:

Så mycket höjer västsvenska värdar hyran 2016 – hela listan

Annons
Läs ocksåNya hyror hos Förbo efter beslut i Stockholm

Så mycket höjer halländska värdar hyran 2016 – hela listan

Läs också Här mjölkas bostadsbolagen på miljoner: ”Borde användas till renovering” Vill höja med 10,8 procent – nya västsvenska hyreskravet berör tusentals hushåll Misshandlades grovt av grannen – nära att själv bli vräkt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.