Annons

Klart med tvångsförvaltning i Trelleborg

Trelleborg Tre fastigheter i Trelleborg ska tvångsförvaltas efter en lång tids misskötsel. Det beslutet tog hyresnämnden igår onsdag.

Underhållet har varit eftersatt och ägaren Göran Svensson har slarvat med att betala räkningar. Redan förra sommaren krävde Hyresgästföreningen att hyresvärdens tre fastigheter med sammanlagt 28 lägenheter i Trelleborg skulle tvångsförvaltas. Trelleborgsvärden fick en chans till genom så kallad särskild förvaltning där han själv anlitade en utomstående förvaltare, men efter att fastighetselen i början av sommaren stängts av på grund av obetalda räkningar fick det vara nog.

Hyresgästföreningen krävde återigen att husen omedelbart skulle tvångsförvaltas. När parterna skulle mötas i hyresnämnden igår dök fastighetsägaren aldrig upp och hyresnämnden gick på Hyresgästföreningens linje. Nu har ägaren förlorat förvaltningen under två år. Under den tiden kommer de tre fastigheterna att förvaltas av Smygehamnsbostäder.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Jag är nöjd eftersom hyresnämnden gick på min linje. Det är skönt för hyresgästerna att beslutet nu är taget om tvångsförvaltning, konstaterar Lovisa Prodenius, jurist på Hyresgästföreningen.

Annons

De tre fastigheterna ligger på Kapellgatan 8,  Östergatan 6 och Skarpskyttegatan 4.

Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs mer:

Tvångsförvaltning i Trelleborg avvärjd

Annons

Kräver fyra tvångsförvaltningar i Trelleborg

Fakta: Tvångsförvaltning

Om en fastighetsägare inte sköter fastigheten på ett acceptabelt sätt kan man ansöka om tvångsförvaltningen hos hyresnämnden. Om hyresnämnden beslutar om tvångsförvaltning utses samtidigt någon annan fastighetsägare som förvaltare under den tid som fastigheten är tvångsförvaltad.

Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.