HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Klart med tvångsförvaltning i Trelleborg

Trelleborg Tre fastigheter i Trelleborg ska tvångsförvaltas efter en lång tids misskötsel. Det beslutet tog hyresnämnden igår onsdag.

Underhållet har varit eftersatt och ägaren Göran Svensson har slarvat med att betala räkningar. Redan förra sommaren krävde Hyresgästföreningen att hyresvärdens tre fastigheter med sammanlagt 28 lägenheter i Trelleborg skulle tvångsförvaltas. Trelleborgsvärden fick en chans till genom så kallad särskild förvaltning där han själv anlitade en utomstående förvaltare, men efter att fastighetselen i början av sommaren stängts av på grund av obetalda räkningar fick det vara nog.

Hyresgästföreningen krävde återigen att husen omedelbart skulle tvångsförvaltas. När parterna skulle mötas i hyresnämnden igår dök fastighetsägaren aldrig upp och hyresnämnden gick på Hyresgästföreningens linje. Nu har ägaren förlorat förvaltningen under två år. Under den tiden kommer de tre fastigheterna att förvaltas av Smygehamnsbostäder.

Läs ocksåHyresnämndens nya chef: vi har problem

– Jag är nöjd eftersom hyresnämnden gick på min linje. Det är skönt för hyresgästerna att beslutet nu är taget om tvångsförvaltning, konstaterar Lovisa Prodenius, jurist på Hyresgästföreningen.

De tre fastigheterna ligger på Kapellgatan 8,  Östergatan 6 och Skarpskyttegatan 4.

Läs mer:

Tvångsförvaltning i Trelleborg avvärjd

Kräver fyra tvångsförvaltningar i Trelleborg

Läs ocksåKaos på hyresnämnden - Maarit betalar priset
Fakta: Tvångsförvaltning

Om en fastighetsägare inte sköter fastigheten på ett acceptabelt sätt kan man ansöka om tvångsförvaltningen hos hyresnämnden. Om hyresnämnden beslutar om tvångsförvaltning utses samtidigt någon annan fastighetsägare som förvaltare under den tid som fastigheten är tvångsförvaltad.

Läs också Svartlistad värd åter i blåsvädret Klart med omedelbar tvångsförvaltning För många katter kan kosta kontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.