HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Klartecken för att bygga om Kvarnenlägenheter

Uppsala Hyresnämnden ger fastighetsbolaget Kvarnengallerian klartecken till att bygga om bostadslägenheterna i Kvarnengallerian, enligt ett färskt beslut.

Fastighetsbolaget Kvarnengallerian hade vänt sig till hyresnämnden för att få tillstånd att göra en omfattande ombyggnation av lägenheterna i köpcentret Kvarnen i Uppsala. Nu ger hyresnämnden bolaget klartecken till planerna.

Hyresnämnden beslutade att hyresvärden får bygga om lägenheterna. Däremot får bolaget nej till att installera diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare som standard.

Läs ocksåLovade betala för kattkisset - ångrade sig och gick till polisen: "Aldrig skrivit på det aktuella avtalet"

Hyresvärden vill byta stammarna i kök och badrum eftersom dagens stammar håller dålig kvalitet, det blir ofta stopp i ledningarna. Stammarna måste även dras om, vilket medför att stora delar av kök och badrum måste rivas för att byggas upp igen.

Annons

Hyresvärden planerar även att bygga 94 nya lägenheter ovanpå de befintliga. I samband med det kommer hyresgästernas vindsförråd att flyttas från vinden till källaren.

Hyresgästföreningen har företrätt tolv av hyresgästerna i hyresnämnden. Enligt Björn Collin, jurist på Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle, var beslutet ganska väntat.

Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"

Annons
Hyreslägenheterna i Kvarnengallerian får byggas om, enligt ett beslut från hyresnämnden.

Svea Hovrätt, vars beslut bestämmer hur lagen ska tillämpas, dömer nästan uteslutande till hyresvärdens fördel i dessa ärenden. Reglerna om hyresgästinflytande framstår därför ofta som en papperstiger. De stora hyreshöjningarna som blir följden vid stora ombyggnationer blir mycket kännbara för hyresgästernas ekonomi. Inte sällan blir hyresgäster därför tvungna att lämna sina hem, säger Björn Collin.

Läs också Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Saneringsfirman: Så kan det se ut när vi kommer hem till hoarders Anders hade för mycket saker hemma – blev vräkt: "Visste inte hur allvarligt det var"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.