Annons

Klent intresse till förbundsstämman i region Mitt

Dalarna Region Mitt har fått in för få nominerade ombud till förbundsstämman nästa sommar. I Örebro och Södermanland har ingen nominerats. Nu förlängs nomineringstiden.

Valberedningen i region Mitt, som består av länen Örebro, Södermanland, Värmland och Dalarna, har beslutat att förlänga nomineringstiden för ombud till förbundsstämman i Visby nästa sommar.

Anledningen är att det har kommit in alldeles för få nomineringar. Från länen Sörmland och Örebro har det inte kommit in ett enda namnförslag.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Vi har funderat på vad det kan bero på för vi hade jättemånga nomineringar till förra årets stämma, säger Ewa Haag som sitter i region Mitts valberedning. Kanske beror det på att Visby ligger långt borta – eller om man bara missat det.

Hittills har endast 15 nomineringar inkommit. Region Mitt har 17-18 platser vid förbundsstämman.

Annons

 Vid förbundsstämman nästa år ska bland annat en ny förbundsorförande väljas efter avgående Barbro Engman.

Läs ocksåÖrebro: Hyresgästföreningen flyttar in till stan – "Ivriga"Bilden visar i huvudsak en del av en beige fasad. En röd pil visar på ingången till Hyresgästföreningens framtida lokaler.

– Det är synd att vi fått in så få, det är viktigt att vi fyller våra platser.  Utöver våra platser behövs uppemot 10 reserver. Det är mycket som kan hända innan det är dags för stämman. Det bästa är ju dessutom om vi har ett överksott på namn, säger Ewa Haag.

Varför är det viktigt att ni fyller platserna?

Annons

– Det är vårt sätt att bevaka våra frågor i samband med stämman – har vi inga delegater där, har vi ingen möjlighet att påverka. Vid förra stämman hade vi egna motioner och då är det viktigt att vi är där och driver dem.

Läs ocksåHans saker slängdes i förtid - stämmer kommunen på 94 000 kronor

Nomineringstiden förlängs till 19:e september.

Läs också Lägre avgift för dig under 25 - så vill Hyresgästföreningen växa bland unga Sex års kamp är över – nu kan Annika och Jim fira jul i nya lägenheten Monika och Pekka kan andas ut – utredning ändrade inget

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.