Annons

Klockaren byter namn till Göingehem

Östra Göinge Om allt går enligt planerna får allmännyttan i Östra Göinge ett nytt namn nästa år. Bostads AB Klockaren blir Göingehem AB.
Jerker Westdahl (M) är styrelseordförande i Klockaren. Foto: Gry Berglind

Nästa år fyller allmännyttan i Östra Göinge 40 år. Då slår bolaget till med ett namnbyte. I ägardirektiven framgår att bostadsbolaget ska ha ett namn som har en geografisk anknytning till bygden.

− Vill man marknadsföra sig utanför kommunen är det en fördel att ha ett namn som säger något om var man finns geografiskt. Nu heter kommunen visserligen Östra Göinge men Göingehem är lite snärtigare och talar om var vi finns, säger Jerker Westdahl (M) ordförande i Klockarens styrelse.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Varför döptes bolaget till Klockaren?

Annons

− Det var namnet på det kvarter där vi hade vårt kontor från början. Så även om namnet redan har en geografisk anknytning är det få som känner till det. Och ingen utanför Östra Göinge lär förstå dess koppling till bygden.

Bostadsbolaget skickar nu sitt förslag till ägaren det vill säga till kommunen som tar det formella beslutet på bolagsstämman som hålls i februari eller mars. Datumet är ännu inte fastställt.

Annons
Läs ocksåSkärpta uthyrningskrav för nyanlända
Läs också Klockaren ger odlingskragar till sina hyresgäster Klockaren höjer hyran med 2,1 procent Klockaren storsatsar på miljön Klockaren tar policy om ohyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.