Annons

Klottrare tvingas betala 19 000 till Familjebostäder

Stockholm En 25-åring klottrade ner ett hyreshus i Enskede Gård – och avslöjades. Det slutade med dagsböter och 19 260 kronor i skadestånd till Familjebostäder, enligt ett beslut i Södertörns tingsrätt.
Foto: Kenneth Samuelsson
Klottraren i söderort fick betala 19 000 i skadestånd för skadegörelse.

Det var mellan den andra och tredje augusti 2016 som kvinnan klottrade på en husvägg på Palmfeltsvägen 89 i Enskede Gård. Kostnaden för att sanera och måla om väggen hamnar på 24 076 kronor, ett belopp som Familjebostäder krävde i skadestånd av klottraren, enligt domen i tingsrätten.

Södertörns tingsrätt dömer klottraren för Skadegörelse till villkorlig dom och 40 gånger 50 kronor i dagsböter. Personen, som har erkänt brottet, ska även betala skadestånd på 19 260 kronor till Familjebostäder.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Att summan blir lägre än den faktiska kostnaden på 24 076 kronor beror på att tingsrätten konstaterar att någon mervärdesskatt på skadeståndet inte ska betalas, varpå 25 procent dras bort.

Annons

Personen ska även betala 800 kronor till brottsofferfonden.

Av domen framgår också att det inte är första gången som klottraren varit i farten och begått brottsliga handlingar. Personen dömdes 2014 -2016 till dagsböter för sex fall av skadegörelse. Med hänsyn till att personen på nytt döms för skadegörelse kan straffet inte stanna vid bötesstraff utan resulterar i en villkorlig dom.

Annons
Läs ocksåTrängde sig in hos grannkvinnan – togs i kragen och blev utkastadSilhuetten av ett huvud helt i svart är inklippt i bilden där man ser Värmlands tingsrätt gula stenbyggnad i solljus.

Klottraren har inte överklagat domen.

Läs också Krossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen" Ett år efter sprängningen – nu får Johan rätt till skadestånd men vissa grannar blir utan: "Många mår fortfarande dåligt" Stockholms kommunala bostadsjättar kräver 7,8 procent i hyreshöjning: "På tok för högt" Boråsvärd tog ut närmare 45 procent i överhyra - tvingas betala tillbaka

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.