HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Knarkdom och obetalda hyror blev hyresgästens fall

Malmö Hyresvärden i Malmö menade att mannen inte hade något behov av sin lägenhet och beviset fanns bland annat i en knarkutredning i Stockholm.
Foto: Fredrik Rubin

Det kommunala bostadsbolaget MKB ville riva mannens hyreskontrakt och vände sig i höstas till hyresnämnden. MKB menade att hyresgästen inte hade något behov av sin lägenhet på Persborg i Malmö. Värden misstänkte att han olovligen hade hyrt ut sin bostad i andra hand om som bevis lämnade de in en knarkutredning från Stockholm som visade att Malmöbon hade haft sitt boende där och inte i Malmö. Därför saknade han också behov av hyreslägenheten på Persborg.

Mannen dömdes i höstas till ett flerårigt fängelsestraff för att ha hanterat narkotika, men friades i en högre instans. Men ingen av domarna spelade inte någon egentlig roll för fallet som låg på hyresnämndens bord. Sedan hyresgästen blev uppsagd av MKB hade han slutat att betala hyran och när det väl var dags för förhandling i hyresnämnden dök hyresgästen aldrig upp. Hyresskulden hade då vuxit till över 30 000 kronor. De obetalda hyrorna gjorde att nämnden gav MKB rätt att riva mannens kontrakt. Nu tvingas hyresgästen att omedelbart lämna sin lägenhet.

Läs ocksåKnarkdom som bevis i hyresmål
Läs också Så vanligt är det att värden hotar med vräkning Alingsåshem och Hyresgästföreningen oeniga - går till medling Slutade betala hyran – riskerar förlora sitt hem Lena sades upp efter 40 år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.