HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Knarkdom som bevis i hyresmål

Malmö Mannen har inget behov av sin lägenhet och bevisen finns i en knarkutredning i Stockholm. Detta menar det kommunala bostadsbolaget MKB som har vänt sig till hyresnämnden.

Hyresgästen har kontrakt för en lägenhet i närheten av Persborgs station i östra Malmö. Men ägaren MKB har hittat tecken som tyder på att han sitter på ytterligare hyresavtal, i förorter norr och söder om Stockholm. Efter flera varningar har värden rivit avtalet för bostaden i Malmö och vänt sig till hyresnämnden med uppgifter från en narkotikahärva i huvudstaden.

MKB skriver i sin ansökan att mannen har löst sin bostadssituation på annat håll. Eftersom han inte använder lägenheten i Malmö på permanent basis vill värden ha tillbaka den. Planen är att låta den gå vidare till någon av de köande hos Boplats Syd. Det finns även misstankar om att mannen överlåtit bostaden till andra personer utan att först ha frågat ägaren om lov. MKB har tagit mot klagomål från grannarna men hittat andra personer än hyresgästen i lägenheten när de gjort hembesök.

Läs ocksåJuristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällornaBildmontage. Förbundsjurist Roger Höög hos Hyresgästföreningen berättar om bulvankontrakt.

För att stödja teorin om att mannen har lämnat bostaden i Malmö permanent hänvisar MKB till folkbokföringen och uppgifter från en polisutredning. Mannen dömdes i höstas till ett flerårigt fängelsestraff efter att ha hanterat ett narkotikaparti i Stockholm. Inför rätten berättade han om kontrakt i Stockholm.

Annons

Hyresgästen friades senare i en högre instans.Hans målskamrat är en känd profil kopplad till Malmös undre värld och Sevedsområdet. Narkotikan som domen rör hittades under våren i en av Stockholmslägenheterna och upptäcktes efter att grannarna hade slagit larm till störningsjour och polis.

Hur mannen ställer sig till hotet mot kontraktet i Malmö är oklart då han ännu inte hört av sig till hyresnämnden. I slutet av november tar domstolen upp fallet.

Annons
Läs ocksåHyrde dyrt i andra hand av mellanhand – går miste om 60 000 kronorAndrahandslägenheten var nyrenoverad, med fiskbensparkett och stuckatur. Den var också mer än dubbelt så dyr som en lika stor etta i samma hus, där hyresgästen hade eget förstahandskontrakt.
Läs också Anonym tipstjänst för hyresgäster - nytt sätt att jaga svarta kontrakt: "På gränsen till angiveri" Unik dom: Fritt fram att låta skattepengar gå till svarthyra Dömd gängledare mister lägenhet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.