HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Könsord och elstöld skäl för uppsägning

Örebro En 51-årig man i Örebro har sagts upp efter att han stört grannarna genom att skrika könsord. Mannen ska även ha kopplat in sig på fastighetens el för att få ström i den egna lägenheten.
Foto: Istockphoto/Gry Ellebjerg
Hyresgästen som sagts upp har bland annat kapat el från trapphuset.

Det har inte gått ens ett år sedan mannen flyttade in hos en liten privat hyresvärd i Örebro, ändå har han redan blivit uppsagd.

I handlingarna från hyresnämnden framgår det att både grannar och hyresvärd störs av vredesutbrott där mannen skriker könsord, slå och kastar saker om kring sig i lägenheten.

Läs ocksåMajoriteten av kränkande fotografering sker i bostaden

Störningarna har varit så svåra att grannar blivit rädda. En granne har till och med valt att lämna sitt hem vid ett tillfälle på grund av störningarna.

Vid ett tillfälle har dessutom hyresvärden kommit till fastigheten och upptäckt att mannen kopplat en kabel från trappuppgången in till sin lägenhet för att få tillgång till el. 51-åringen var då enligt hyresvärden strömlös efter att han inte betalat sin elräkning.

Mannen har fått flera varningar och polis har varit inkopplad.

Läs ocksåSå hög temperatur får du acceptera inomhus

Nu ska hyresnämnden ta ställning till om störningarna är så allvarliga att mannen måste flytta.

Läs också Allt större brist på bostäder för äldre Trögt för kommunerna att ta emot nyanlända Så mycket minskade inbrotten – kommun för kommun

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.