Annons

Könsord och elstöld skäl för uppsägning

Örebro En 51-årig man i Örebro har sagts upp efter att han stört grannarna genom att skrika könsord. Mannen ska även ha kopplat in sig på fastighetens el för att få ström i den egna lägenheten.
Foto: Istockphoto/Gry Ellebjerg
Hyresgästen som sagts upp har bland annat kapat el från trapphuset.

Det har inte gått ens ett år sedan mannen flyttade in hos en liten privat hyresvärd i Örebro, ändå har han redan blivit uppsagd.

I handlingarna från hyresnämnden framgår det att både grannar och hyresvärd störs av vredesutbrott där mannen skriker könsord, slå och kastar saker om kring sig i lägenheten.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Störningarna har varit så svåra att grannar blivit rädda. En granne har till och med valt att lämna sitt hem vid ett tillfälle på grund av störningarna.

Annons

Vid ett tillfälle har dessutom hyresvärden kommit till fastigheten och upptäckt att mannen kopplat en kabel från trappuppgången in till sin lägenhet för att få tillgång till el. 51-åringen var då enligt hyresvärden strömlös efter att han inte betalat sin elräkning.

Mannen har fått flera varningar och polis har varit inkopplad.

Annons
Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Nu ska hyresnämnden ta ställning till om störningarna är så allvarliga att mannen måste flytta.

Läs också Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.