Annons

Krav på höjd hyra i Lidköping

Lidköping AB Bostäder i Lidköping vill höja hyran med 1,5 procent. Ett krav som är lägre än snittet bland de allmännyttiga bolagen. Men fortfarande för högt enligt Hyresgästföreningen.
Foto: Minna Ulin
Olika syn på bolagets ekonomi. Det är orsaken till att AB Bostäder i Lidköping och Hyresgästföreningen inte kommer vidare i förhandlingarna om nya hyror. Nu väntar medlarnas bud.

Kommunala AB Bostäder i Lidköping har inlett förhandlingar med Hyresgästföreningen om nästa års hyresnivå. Bolaget vill att hyran för deras 2 200 lägenheter ska höjas med 1,5 procent från och med årsskiftet. Bolaget hänvisar till ökade kostnader.

– Framför allt är det taxeökningar som ligger bakom. Men vi har även ökade kostander för löner och material. Vårt yrkande är inte på något sätt taget ur luften. Det vi räknat på kommer vi nu lämna ifrån oss så Hyresgästföreningen kan se, säger bolagets vd, Per Alexandersson. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men Hyresgästföreningens förhandlare, Håkan Skött, tycker att kravet är för högt. 

Annons

– Med tanke på den ekonomiska situationen med låga räntor och ingen inflation och att bolaget har en stark ekonomisk grund att stå på tycker vi att det är dags att detta kommer hyresgästerna tillgodo. Och i det läget är 1,5 procent ett yrkande som vi inte har någon förståelse för, säger han. 

Första mötet mellan parterna sker 25 november.

Annons
Läs ocksåTvå nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de

Vill du se vad andra värdar i Västra Götaland kräver finns en lista här.

Läs också Höjda hyror i Stenungsund och på Orust Avbrott i förhandlingar om studenthyror i Göteborg Hyreshöjning på gång hos Willhem i Göteborg Tvist om höjda hyror i Kungälv

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.