Annons

Krav på höjda hyror i Gävleborgs län

Gävleborg Sandvikenhus och Aefab i Ovanåkers kommun har kommit med sina hyreskrav. Sandvikenhus vill höja 3,8 procent och Aefab 2,0 procent.

På tisdagskvällen möttes den stora förhandlingsdelegationen i Sandviken för att diskutera det kommunala bostadsföretagets krav på att få höja hyrorna med 3,8 procent.

– Det är ett högt krav men efter att ha läst deras årsredovisning för i fjol så förstår jag att de behöver pengarna, säger Britt-Lis Bivall, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen i Gävle.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Sandvikenhus motiverar sina krav med att de har stora renoveringsbehov. I fjol begärde företaget en hyreshöjning på 3,5 procent. Efter stormiga förhandlingar blev höjningen 2,75 procent.

Annons

– Konsumentprisindex låg i fjol på 2,5 procent och höjningen blev 2,75 procent. Men i år ligger index på bara 1 procent och Sandvikenhus yrkande ligger alltså när fyra gånger så högt. Det är underligt tycker jag, säger Britt-Lis Bivall.

Aefab, Ovanåkers kommunala bostadsföretag, yrkar på en hyreshöjning på 2 procent. I fjol begärde man 4,5 procent men höjningen stannade efter förhandling på 2 procent.

Annons
Läs också16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningarHalvkroppsporträtt på Marcus Kjellin som står längst till höger i bild i en mörkblå skjorta. I bakgrunden syns ett bostadshus.
Läs också Jätteutdelning ur Sandvikenhus kritiseras Hyrorna i Gävle och Sandviken klara Hyreshöjning för hyresgäster hos Alfta-Edsbyns Fastighets klar Höjt byggstöd till Sandviken

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.