HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Krav på höjda hyror för privathyresgäster

Södermanland Det första yrkandet på hyreshöjningar har kommit in till Hyresgästföreningen i region Mitt. Fastighetsägarna begär hyreshöjningar på upp till 2,7 procent för sina medlemmar i delar av Sörmland.
Foto: Johan Nygren
Fastighetsföreningen vill höja hyrorna med 2,5 procent för privata hyresgäster i Katrineholm.

Snart drar förhandlingsåret i gång, när Hyresgästföreningen förhandlar om 2018 års hyror med kommunala och privata hyresvärdar.

De bostadsbolag som justerar hyrorna från årsskiftet brukar komma med sina yrkanden tidigast i mitten på oktober. Men Fastighetsägarna MittNord, som förhandlar om hyrorna för privata hyresvärdar, är tidiga med sitt yrkande.

Läs ocksåHöjda hyror hos Holger Blomstrand

Föreningen begär 2,5 procent i hyreshöjning för sina medlemmar i Eskilstuna, Vingåker, Katrineholm och Flen och 2,7 procent för medlemmarna i Strängnäs.

Förhandlingarna har ännu inte påbörjats.

Läs också Höjda hyror hos privatvärdar i Göteborg, Kungälv och Partille Micasa höjer hyran från 1 januari Fotboll och politik sätter fart på sommaren i region Mitt Katrineholm ansöker om vite mot D Carnegie & Co

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.