Annons

Krav på höjda hyror för privathyresgäster

Södermanland Det första yrkandet på hyreshöjningar har kommit in till Hyresgästföreningen i region Mitt. Fastighetsägarna begär hyreshöjningar på upp till 2,7 procent för sina medlemmar i delar av Sörmland.
Foto: Johan Nygren
Fastighetsföreningen vill höja hyrorna med 2,5 procent för privata hyresgäster i Katrineholm.

Snart drar förhandlingsåret i gång, när Hyresgästföreningen förhandlar om 2018 års hyror med kommunala och privata hyresvärdar.

De bostadsbolag som justerar hyrorna från årsskiftet brukar komma med sina yrkanden tidigast i mitten på oktober. Men Fastighetsägarna MittNord, som förhandlar om hyrorna för privata hyresvärdar, är tidiga med sitt yrkande.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Föreningen begär 2,5 procent i hyreshöjning för sina medlemmar i Eskilstuna, Vingåker, Katrineholm och Flen och 2,7 procent för medlemmarna i Strängnäs.

Förhandlingarna har ännu inte påbörjats.

Annons
Läs också Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Örebro: Hyresgästföreningen flyttar in till stan – "Ivriga" Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.