Annons

Krav på hyreshöjningar i Norsjö och Robertsfors

Västerbotten Det högsta hyreskravet i Västerbotten kommer från Norsjölägenheter. Bolaget vill höja hyrorna med 6,4 procent. Robertsfors Bostäder kräver 3,5 procent.

Det kommunala bostadsbolaget Norsjölägenheter kräver en rejäl höjning av hyrorna. Bolaget har lagt det högsta budet hittills i Västerbotten nämligen 6,4 procent. Att jämföra med genomsnittet på drygt fyra procent för de andra bolagen i länet som krävt hyreshöjning i år.

Hyresgästförenngen kommer att hålla ett medlemsmöte i slutet av februari inför förhandlingarna med Norsjölägenheter.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Robertsfors Bostäder vill höja hyrorna med 3,5 procent för 2012 och ytterligare 3,5 procent för 2013. Som orsak till höjningen uppger bolaget, till Hyresgästföreningen, renoveringar och byte av tak, renoveringar av tvättstugor och nya tv-lösningar.

Hyresförhandlingarna mellan Robertsfors Bostäder och Hyresgästföreningen påbörjas den 9 februari.

Annons
Läs också Värden om de kalla lägenheterna i Hälleforsnäs: "Sabotage och maximal otur" Så blir din hyra i Kalmar län 2024 Ville förhandla hyran själv – blev skyldig 146 000 kronor Efter höga hyresyrkandet från Uppsalahem: ”Många har tunna plånböcker nu” 16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.