Annons

Krav på saftig höjning i Vara

Vara Vara bostäder vill höja hyran med 2,6 procent nästa år. Från Hyresgästföreningens sida tycker man att kravet är högt.

Som skäl till höjningen anger det kommunala bostadsbolaget i Vara ökade kostnader för fjärrvärme, löner samt kostnader för förbättringar av fastigheterna och underhåll.

Carl-Johan Öjeke, som sköter förhandlingen från Hyresgästföreningens sida, anser dock att kravet är högt med tanke på de gynnsamma läget i svensk ekonomi. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Nu återstår att gå igenom bolagets underlag och räkenskaper och se om yrkandet har någon relevans i 2016 års hyresförhandlingar, säger han.

Förhandlingarna inleds den sjunde januari men bolaget vill att den nya hyran ska börja gälla från den första januari.  Något som Öjeke tror att de kan få svårt att få igenom. 

Annons

– Bolaget har påkallat om förhandling och skickat relevanta underlag till oss oerhört sent, så det blir svårt att ingå en uppgörelse gällande från 1 januari 2016, säger han.

Läs ocksåVara bostäder säljer hus i Kvänum i kritiserad affär

En tvårummare på 60 kvadratmeter, som idag har en hyra på 4 690 kronor i månaden, skulle med bolagets krav få en höjning på 122 kronor i månaden.

LÄS MER:

Annons

En lista på alla hyresyrkanden i regionen inför 2016 hittar du här

Läs ocksåVara Bostäder vill höja mest i regionen

En lista på alla färdiga hyresuppgörelser i regionen inför 2016 hittar du här

Läs också Så mycket höjer Sjöbohem hyrorna Salabostäders hyreshöjning klar efter tvist Hyrorna klara för 1 000 lägenheter hos privatvärd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.