Annons

Vara Bostäder vill höja mest i regionen

Vara Vara bostäder vill höja sina hyror med fem procent nästa år. Det är regionens klart högsta yrkande. "Det är väldigt högt och känns orimligt", säger Robert Gadaan, hyresgästföreningens förhandlare.
Foto: Nils-Olof Larsson/Minna Ulin
Vara Bostäder vill höja hyrorna med hela fem procent. Hyresgästföreningens Robert Gadaan ska granska bolagets yrkande och se om det är rimligt.

Den 17 december sätter sig parterna vid förhandlingsbordet. Innan dess ska Robert Gadaan gått igenom Vara Bostäders yrkande och se om de kostnadsökningar och behov av underhåll gör en så stor höjning rimlig.

– De har motiverat det höga yrkandet med just att de har stora kostnadsökningar och att de har ett stort underhållsbehov, säger Robert Gadaan.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Samtidigt säger han att räntorna är fortsatt låga och inflationen låg. Det gör det gynnsamt för fastighetsägare.

Annons

För en genomsnittlig tvårummare på 60 kvadratmeter med en hyra på 5 260 kronor skulle Vara Bostäders krav innebära en höjning med 263 kronor per månad.

Här kan du se hyr mycket de olika bostadsbolagen vill höja sina hyror nästa år.

Annons
Läs ocksåHyreshöjningarna för 2020 fördelade i Vårgårda
Läs också Höjning på 4,56 prutades till 1,2 procent i Tibro Ny toppnotering för halländska hyror – berör tusentals hushåll i Kungsbacka och Varberg Norskt par åker ut från hyrvilla i Bohuslän – Kommunala värden: "Saknar behov" Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.