HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Krävde en krona men får betala 40 000

Umeå Fastighetsägaren Edgar Sjölund i Umeå hade inte mycket för sin stämning av Hyresgästföreningen.
Edgar Sjölund stämde Hyresgästföreningen på en krona. Anledningen var att han ansåg att Hyresgästföreningen förfalskat ett förhandlingsprotokoll som skrevs mellan Hyresgästföreningen och Fastighetsägarföreningen 1996. Förhandlingen handlade om hyrorna i en av Edgar Sjölunds fastigheter i Holmsund.
 
– Det är en uppenbar förfalskning, sa Edgar Sjölund vid tingsrättsförhandlingarna.
 
Tingsrätten var dock av motsatt åsikt och tyyckte inte att Sjölund lyckats bevisa att protokollet skulle ha varit förfalskat. Edgar Sjölund åker nu på att betala rättegångskostnaderna på drygt 40 000 kronor.
 
Hyresgästföreningens jurist Niclas Häggkvist är nöjd, men inte överraskad över tingsrättens dom.
 
– Det var rätt klart att det skulle gå vår väg. Stämningen var obegriplig. Jag begriper faktiskt fortfarande inte vad Sjölund menar skulle vara förfalskat.
 
Det är inte första gången som Edgar Sjölund och Hyresgästföreningen möts i tingshuset i Umeå. Sjölund har haft en mängd ärenden i Hyresnämnden.
 
– Det är klart att jag är förbittrad på Hyresgästföreningen. De har sett till att det blivit skriverier i tidningar om mig och jag har blivit uthängd. Jag vill ha någon form av upprättelse, säger Edgar Sjölund.
 
– Anledningen till att han haft så många ärenden i Hyresnämnden är för att han är en dålig hyresvärd helt enkelt, menar Niclas Häggkvist.
 
Senast 28 november ska eventuell överklagan av tingsrättens beslut vara inlämnad.

Läs också Klagade för mycket - nu ska hela rasket rivas Jessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls" Alla blev uppsagda – har fortfarande inte fått tillbaka deposition: ”Risk för konkurs” Svåra fuktskador i sju lägenheter – hyresgäst anmälde inte vattenläcka Ingen lösning i hyresnämnden – Peter kan bli utan post i flera månader till

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.