Annons

Kräver 231 000 kronor tillbaka i överhyra

Karlstad Sju hyresgäster i ett hyreshus i Karlstad kräver tillsammans 231 000 kronor tillbaka av sin privata hyresvärd i överhyra. Nu ska hyresnämnden få avgöra i frågan.

Hyresgästföreningen menar att hyrorna i de sju lägenheterna satts på felaktig grunder och därför ska sänkas. Men i ett första skede begär föreningen tillbaka den överhyra som de menar att hyresgästerna betalat. Totalt rör det sig om 231 000 kronor.

Den hyresgäst som betalat in mest i överhyra är en man i 35-årsåldern: 58 000 kronor.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I grunden finns en komplicerad konflikt om vilka hyreslägenheter som tidigare ingått i ett blockuthyrningsavtal och vilka som lyder under förhandlingsordningen.

Annons

Hyrorna har enligt Hyresgästföreningen Region Mitt höjts i strid med den förhandlingsordning som tecknats mellan parterna.

Hyresvärden i sin tur menar att vissa av lägenheterna tidigare ingått i ett blockuthyrningsavtal och att vissa lägenheter har renoverats när en hyresgäst flyttat men innan innan en ny hyresgäst flyttat in. Därför menar hyresvärden att den nya hyran satts utanför ramen för förhandlingsordningen.

Annons
Läs ocksåVarannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sigEn delad bild där den ena bilden är en kvinna som tittar bort. Den andra ett papper med texten inkasso.

I veckan ska ärendet upp i hyresnämnden för avgörande.

Läs också De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.