HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kräver 231 000 kronor tillbaka i överhyra

Karlstad Sju hyresgäster i ett hyreshus i Karlstad kräver tillsammans 231 000 kronor tillbaka av sin privata hyresvärd i överhyra. Nu ska hyresnämnden få avgöra i frågan.

Hyresgästföreningen menar att hyrorna i de sju lägenheterna satts på felaktig grunder och därför ska sänkas. Men i ett första skede begär föreningen tillbaka den överhyra som de menar att hyresgästerna betalat. Totalt rör det sig om 231 000 kronor.

Den hyresgäst som betalat in mest i överhyra är en man i 35-årsåldern: 58 000 kronor.

Läs ocksåSparade miljonbelopp åt medlemmarna

I grunden finns en komplicerad konflikt om vilka hyreslägenheter som tidigare ingått i ett blockuthyrningsavtal och vilka som lyder under förhandlingsordningen.

Hyrorna har enligt Hyresgästföreningen Region Mitt höjts i strid med den förhandlingsordning som tecknats mellan parterna.

Hyresvärden i sin tur menar att vissa av lägenheterna tidigare ingått i ett blockuthyrningsavtal och att vissa lägenheter har renoverats när en hyresgäst flyttat men innan innan en ny hyresgäst flyttat in. Därför menar hyresvärden att den nya hyran satts utanför ramen för förhandlingsordningen.

Läs ocksåSå vanligt är det att värden hotar med vräkning

I veckan ska ärendet upp i hyresnämnden för avgörande.

Läs också Nya hyror på Öckerö Nya hyror för studenter i Göteborg Alingsåshem och Hyresgästföreningen oeniga - går till medling

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.