Annons

Kräver bättre fastighetsskötsel i Kiruna

Kiruna Skadegörelse, hundskit och så villaägare som slänger sina sopor i hyreskvarterens soprum. Hyresgästerna på Lombolo vill ha förändring.
Stig Nyström tar till händerna för att ge kraft åt orden.
 
– Är det verkligen vi hyresgäster som ska betala villaägarnas sopor, undrar Nyström.
 
– Självklart inte. Vi ansökte om att få sätta upp bevakningskameror men fick nej av länsstyrelsen, svarar Jan-Erik Nygren, Kirunabostäder AB.
 
Diskussionen tar vid och många som kommit på mötet mellan hyresgästerna och bostadsbolaget, har åsikter. Till slut kommer mötet överens om att sopproblemet har blivit bättre.
Sämre har det dock blivit med skadegörelsen. I tvättstugan på Björkplan slås fönstrena sönder på helgerna. Även tvättmaskinerna har sparkats sönder.
Även om lösningarna och svaren är få denna gång ser Jan-Erik Nygren positivt på mötet.
 
– Vi vill gärna ha en bättre kontakt med hyresgästerna. Möten är till gagn för oss, menar Nygren.
 
Stig Nyström är skeptisk.
– Vi gav en massa information om hur vi upplever det att bo här på Lombolo, men vi fick inte veta om något ska åtgärdas. Vi får se om det händer något.
 
Fakta Lombolo:
Cirka 60 procent av Kirunas invånare bor på Lombolo. Här finns både villor och ett stort hyreshusområde ägt av det kommunala bostadsbolaget Kirunabostäder AB. Lombolo är det bostadsområde i Norr- och Västerbotten som har flest medlemmar i Hyresgästföreningen.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Rolf, 53, från Muodoslompolo gör succé på sociala medier Fem kulturbyggnader med bostäder ska flyttas Ormen långe – enda Ralph Erskine-huset som blir kvar Hyrorna för allmännyttan i Malmfältskommunerna klara Hyresförhandlingarna i Kiruna strandade: "De sätter förhandlingssystemet ur spel"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.