Annons

Kräver ny besiktning av tvångsförvaltat hus

Göteborg Ägaren till den tvångsförvaltade fastigheten Bangatan 10 ger sig inte. I en skrivelse till hovrätten kräver han fantasibelopp i ersättning och att tvångsförvaltningen upphör.

Hyresnämnden beslöt om omedelbar tvångsförvaltning av Bangatan 10 efter en inspektion i maj i år. Familjebostäder övertog skötseln av det förfallna huset för de kommande tre åren.

Lars Eric Persson, ägare till kommanditbolaget Signalen 17 och ordinarie hyresvärd, överklagade beslutet till Svea hovrätt. Tillsammans med överklagan skickade han en 80 sidor lång skrivelse där han bland annat anklagade hyresgäster för att själva ha skapat och iscensatt de olika problemen i huset inför Hyresnämndens besiktning. Han hotade även stämma Posten på 20 miljoner och Göteborgs kommun på 100 miljoner.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Nu har Lars Eric Persson även skickat in ett 200 sidor långt yttrande i saken. Där kräver han i första hand att tvångsförvaltningen upphör och att såväl hovrätten som Familjebostäder betalar ”100 000 miljoner kronor” till ett kontonummer i Österrike. 

Annons

I andra hand vill han ha en ny besiktning innan hovrätten fattar beslut. Han vill även att ny besiktning ska ske av de fastigheter han äger i Landskrona, och som tvångsförvaltas sedan i september. I det fallet har dock hovrätten redan beslutat att Malmö Hyresnämnds beslut om tvångsförvaltning ska stå fast.

Texten i yttrandet är mycket osammanhängande. Det handlar till stora delar om att olika personer och organisationer som Persson anser motarbetar honom är ”lemurer” som företräder en ”kristen inkvisition”. Skrivelsen är även späckad med hänvisningar till psykiatriska diagnoser, internationell politik, Thomas Quick-affären och ett pågående krig mellan religion och vetenskap.

Annons
Läs ocksåHär har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt”Hyreshus i Överum.

Om Svea hovrätt inte går med på ny besiktning, utan går på handlingarna från Hyresnämnden, så är ett beslut från rätten att vänta innan jul.

Fakta: Huset på Bangatan 10

Byggdes vid förra sekelskiftet.

Rymmer i dag 21 hyreslägenheter samt ett antal lokaler.

Värms upp med hjälp av kakelugnar eller andra eldstäder. Endast kallvatten finns. Vissa hyresgäster har själva installerat element och varmvattenberedare.

Exempel på hyresnivåer (kallhyra): 3 205 kronor för 129 kvadrat, 1 415 kronor för 39 kvadrat.

Fakta: Fälld sedan tidigare

KB Signalen 17 finns sedan tidigare på Hem & Hyras svarta lista över värdar med aktuella fällningar i hyresnämnden. Där förekommer även Lars-Eric Persson i egenskap av hyresvärd i Landskrona.

Fakta: Lemurer

Lemurer är en sorts apor som lever på Madagaskar. De räknas till underordningen lägre primater.

Läs också Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar Vanskött men värt att bevara - oro bland hyresgäster när anrikt filmhus ska renoveras Hovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus Stal smink för 300 000 – nu tar han över tvångsförvaltat hus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.