Annons

Kritiserat nybygge väntas få ja

Norrköping Turerna om ett nytt hyreshus i Strömparken i Norrköping fortsätter. Kommunfullmäktige väntas rösta ja när detaljplanen ska klubbas på nytt på måndag.
Foto: Kjellander & Sjöberg/Hyresbostäder
Hyresbostäders planerade hyreshus i kvarteret Torget 5 i Strömparken i Norrköping.

Det har varit många turer om Hyresbostäders bostadsprojekt i Strömparken i Norrköping. Planerna har kritiserats bland annat för att huset ska byggas vid parkområdet och kan skymma utsikten vid Motala ström för bakomliggande hus.  

Förra året fattade stadsplaneringsnämnden beslut om en ny detaljplan som gör det möjligt att bygga bostäder i kvarteret. Men beslutet togs i fel instans enligt Länsstyrelsen och nu ska ärendet i stället upp för beslut i kommunfullmäktige på måndag den 28 januari.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

–I vårt parti är det ett starkt stöd för att rösta för detaljplanen. Sedan finns det väl en eller flera kritiska röster men majoriteten hos oss kommer att rösta ja, säger Lars Stjernkvist (S) kommunalråd i Norrköping.

Annons

Oppositionsrådet och Moderaten Fredrik Bergqvist uppger till tidningen Folkbladet att även majoriteten i hans parti ställer sig postivia. Det innebär i så fall att detaljplanen får tillräckligt med röster för att gå igenom.  Men även om det blir ja i kommunfullmäktige på måndag väntas beslutet bli överklagat, vilket skjuter fram en eventuell byggstart med ytterligare några år.

–Förslaget medger ju ett hus på 5-6 våningar vilket kan ge mellan 30-35 lägenheter.  Troligen dröjer det till september 2014 tills vi har detaljplanen klar och först då vet vi mer. I den bästa av världar så kan vi tidigast ha ett hus på plats ett och ett halvt år senare, någon gång 2015-2016, säger Lars Löfgren, marknadschef på Hyresbostäder.

Annons
Läs ocksåNorrköpingshyror höjs med 5,3 procent: "Inget att bli lycklig över"Hyresgäst och Hyresbostäder i Norrköping
Läs också Anitas värd vill höja hyran med 11 procent: ”Helt orimligt” Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre" Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Löser störningar med samtal: ”Vi tror inte man stör med flit”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.