Annons

Kvinna nekas ta över kontrakt efter mamma

Malmö En kvinna i Malmö har nekats att ta över ett lägenhetskontrakt från sin avlidna mor. Det handlar om en MKB-lägenhet på Bellevuegården.
Foto: Anders Paulsson
Bellevuegården.

Kvinnan har ansökt till MKB om att få ta över kontraktet för lägenheten, men bostadsbolaget har avslagit hennes ansökan.

Enligt kvinnan har hon bott med sin cancersjuka och dementa mor i lägenheten under de senaste fem åren, för att kunna ta hand om henne. Under den tiden har hon inte haft någon annan bostad, uppger hon.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

MKB skriver i sitt svar till kvinnan att det visserligen finns en möjlighet för närstående att ta över ett hyreskontrakt, om personerna haft ett gemensamt hushåll under tre års tid. Men enligt MKB kan det inte ha varit så i detta fall, eftersom kvinnan inte varit folkbokförd på adressen.

Hyresnämnden ska nu pröva ärendet.

Annons
Läs också Besked från MKB – Bellevuegården i Malmö får övervakningskameror Boende på Bellevuegården vill ha kameror i garaget Träd allt viktigare för att hålla nere temperaturen: "En ögonöppnare för många" Svenska hem upplevs allt varmare - större problem än kylan vintertid Därför kan det bli extra varmt precis här - som en ö med höga temperaturer

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.