HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Besked från MKB – Bellevuegården i Malmö får övervakningskameror

Malmö Hyreshusområdet har drabbats av flera bränder och den lokala hyresgästföreningen har krävt utökad övervakning. Nu har MKB fattat beslut i frågan och har som mål att ha kameror uppe innan året är slut.
Foto: Anders Paulsson

Delar av bostadsområdet Bellevuegården i Malmö ska övervakas av hyresvärden som en konsekvens av tidigare skadegörelse.

–  Vi har fattat beslut om att sätta upp kameror i båda garagen. Målet är att ha dem uppe innan året är slut, säger Mia Kjell, förvaltare på det det kommunala bostadsbolaget MKB.

Läs ocksåHundratals barn saknar ett hem

Bakgrunden är flera bränder som orsakat stor skada i de underjordiska garagen under hyreshusen vid Stensjögatan. Ett stort antal bilägare har drabbats och polisens utredningsarbete har försvårats av bristen på filmmaterial.

Området som helhet är klassat som ett ”riskområde” i polisens senaste nationella kartläggning. Boende i området har sett tydliga kopplingar mellan de anlagda bränderna och gäng kopplade till narkotikahandel.

–  Vi har haft fler händelser i garagen och sedan önskemål från de boende, säger Mia Kjell.

Läs ocksåDe skapade trivsel i soprummen

MKB har tittat på möjligheterna med kameror under en tid och i maj samlade den lokala hyresgästföreningen in namn med ett krav på utökad övervakning. 123 hyresgäster i stadsdelen ställde sig bakom skrivelsen.

– Folk här vill ha övervakning. Många ha fått sina bilar fördärvade när de har satt fyr. Vi har skickat vidare en namninsamling till MKB. Vi vill ha kameror, sade Jeanette Held, medlem i den lokala styrelsen, till Hem & Hyra i början av sommaren.

Det är oklart hur många kameror som ska sättas upp men uppdraget ska nu skickas vidare till entreprenörer. Enligt MKB kan arbetet ta tid eftersom det är svårt att på kort tid få in anbud från företag som har möjlighet att utföra installationerna.

Läs ocksåUtvandrad familj förlorar lägenhet - överklagar

 

Läs också Var femte oroar sig för bostadsinbrott Uddevallabons insats förhindrade en katastrof

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.