Annons

Laddar för fest på Öxnehaga

Jönköping På lördag är det dags för Öxnehagadagen, ett arrangemang som brukar få Öxnehagaborna på fötter. Nytt för i år är att festen fokuserar på barnens rätt i samhället.

En som laddar lite extra är Hans Widell, Vätterhems områdeschef på Öxnehaga.

– Det kommer bli jättebra, vi tror på publikrekord i år, säger han.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Öxnehagadagen arrangeras för trettonde gången i rad och präglas av sång, musik och dans. En mängd lokala föreningar och förmågor finns på plats.

– Vi har bland annat sju olika grupper med ungdomar som ska dansa. På lördag kommer även alla politiska partier att finnas på plats för att svara på frågor. Och nytt i år är att vi har ett tema och det är barnkonventionen, berättar Hans Widell.

Annons

Temat är inte taget ur luften utan alla verksamma förvaltningar och organisationer på Öxnehaga har valt 2014 som ett år med extra fokus på barnens rätt i samhället, något som också ska märkas under Öxnehagadagen.

Läs ocksåHögsta höjningen på decennier - hyresgästen Mia: "Jag blir chockad"Mia Rosell, hyresgäst hos Vätterhem, konstaterar att många av hennes grannar redan kämpar med att få ekonomin att gå ihop.

Vädret då? Hans Widell är säker på sin sak:

– Vi kommer att ha kanonväder. Alla prognoser tyder på det.

Annons

Under lördagen kommer även årets Öxnehagaprofil att presenteras.

Läs också"Smutstvätt är skräp" – det här händer med dina prylarKronofogdens kontor.
Läs också Kenneth förlorar sitt bibliotek efter flera års kamp: "En rättsskandal" Kenneth vädjar till Högsta domstolen - vill behålla sitt bibliotek Kenneth tvingas flytta sitt bibliotek: "Det här är upprörande"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.