Annons

Lägenhet visade sig vara postkontor

Ängelholm ​Under två år har en kvinna i Munka Ljungby, utan att veta om det, bott i ett gammalt postkontor. Nu kräver 30-åringen ersättning av hyresvärden som saknar bygglov.

​I augusti för två år sedan flyttade kvinnan och hennes dotter till lokalen i Munka Ljungby. Tidigare hade det legat ett gammalt postkontor på platsen. Kvinnan flyttade själv en vägg och satte in ett fönster i sin nya lägenhet.

Två år senare fick hon reda på att hyresvärden saknade bygglov för lägenheten. Kvinnan bestämde sig då för att flytta från lokalen och vände sig samtidigt till hyresnämnden för att kräva ersättning av värden.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Senast den 4 maj ska hyresvärden ha inkommit med ett yttrande till nämnden.

Annons
Läs också Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Svartbyggen och skrämda hyresgäster: Grillkungen i blåsväder Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.