Annons

Lägenhet visade sig vara postkontor

Ängelholm ​Under två år har en kvinna i Munka Ljungby, utan att veta om det, bott i ett gammalt postkontor. Nu kräver 30-åringen ersättning av hyresvärden som saknar bygglov.

​I augusti för två år sedan flyttade kvinnan och hennes dotter till lokalen i Munka Ljungby. Tidigare hade det legat ett gammalt postkontor på platsen. Kvinnan flyttade själv en vägg och satte in ett fönster i sin nya lägenhet.

Två år senare fick hon reda på att hyresvärden saknade bygglov för lägenheten. Kvinnan bestämde sig då för att flytta från lokalen och vände sig samtidigt till hyresnämnden för att kräva ersättning av värden.

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Senast den 4 maj ska hyresvärden ha inkommit med ett yttrande till nämnden.

Annons
Läs också Hyresvärd gick in i och fotograferade lägenhet – döms för hemfridsbrott Kämpar för att få bo kvar i hus som ska rivas – och med avlopp som dömts ut Grannar har gått samman: vill vräka mamman till kriminell son Osäkert hur mycket som får vara kvar av Evas och Carolines grönskande uteplatser – kräver möte med Rikshem Hyresgäst får tillbaka 100 000 kronor – värden hade tagit ut dubbel hyra i ett och ett halvt år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.