Annons

Laholmshem har fått ny vd

Laholm Stefan Lundström har ett förflutet i flottan, högskolevärlden och som moderat politiker. I september blir han vd för Laholmshem.

Stefan Lundström tillträder tjänsten när Laholmshem går in i en tid av omorganisation och ska växa till ungefär det dubbla. Kommunens fastighetsförvaltning ska slås samman med Laholmshem.

Hur kommer hyresgästerna att märka att Laholmshem har fått en ny vd?

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Nog inte alls till en början. Det är ett välskött bolag och min första uppgift är den gemensamma organisationen. Nästa är att bygga nya hyresrätter. På sikt, kanske nästa vår, har jag en personlig grej som jag vill ta tag i- utemiljöer. De vill jag se över och kanske jag kan komma med nya idéer.

Omorganisationen innebär att driften av Laholmshems bostäder slås samman med förvaltningen av kommunens fastigheter, såsom skolor. Med det hoppas man på samordningsvinster. Personalstyrkan blir runt 65-70 personer och tanken är att bilda ett gemensamt bolag. Stefan Lundström har tidigare lett en liknande omorganisering.
– Fastighetsdriften ska bli gemensam. Exakt hur bolagskonstruktionen kommer att se ut är inte hugget i sten. Det kan finnas en fara med enbart ett bolag. Hyresgästerna kan bli misstänksamma mot att de till exempel finanserar badhuset och tvärtom. Det är viktigt att det inte blir den misstänksamheten.

Du är reservofficer och har jobbat inom flottan, hur märks det i ditt ledarskap?

Annons
Läs ocksåSparkade vd:n får miljonfallskärm – nu rasar hyresgästernaChristina Rundkvist och Gabriel Olaurim är några av de hyresgäster som reagerat starkt på att deras hyresvärd ska betala flera miljoner kronor till sin sparkade vd.

– Jag har varit chef på sjön och där kan man inte byta ut besättningen. Många chefer organiserar om och byter ut personal. Så jobbar inte jag, jag utgår från den besättning som jag har och försöker få ut det bästa av alla.

Du har politiska uppdrag, finns det inte risk att folk misstänker att du politiserar ditt jobb?

– Det finns en risk om man är aktiv. Jag har också kommit fram till att jag nu, som permanent vd, inte vill ha det. Jag loggar ut från alla politiska uppdrag.

Läs ocksåFängelsedomar i muthärva inom kommunalt fastighetsbolag överklagas

Hur ser du på hyresrätten?

Annons

– Jag brinner för allmännyttan. Och för att den ska överleva måste den bli ännu mer allmännytta. Den måste utvecklas och alla måste känna att den har något att erbjuda.

Stefan Lundström efterträder Ingvar Folkesson som har haft vd-tjänsten sedan 1987. Folkesson kommer att fortsätta i bolaget och arbeta med administrativa uppgifter. Laholmshem har idag cirka 1 600 lägenheter.

Fakta: Stefan Lundström

Ålder: 47 år.

Aktuell: Ny vd på Laholmshem.

Familj: Fru och tre barn på 17, 13 och tio år.

Jobb: Nu tillförordnad vd på Ekerö Bostäder. Tidigare tf vd för bland annat Knivsta Bostäder AB, samt officer i flottan och högskolelärare inom ekonomi och hälsoekonomi.

Politiker: Ersättare för moderaterna i Knivsta kommunfullmäktige. Vice ordförande i styrelserna för Knivstas tre fastighetsbolag.

Bodde senast i hyresrätt: År 2000 i Uppsala.

Lön hos Laholmshem: 65 000 kronor i månaden och en elbil som tjänstebil.

Läs också Med 800 nya lägenheter och djärv kontorsflytt tackar vd:n för sig Privatvärdar i Varberg toppar hyreskraven i Halland – yrkar på 9,56 procent Så mycket höjer halländska värdar hyran 2022 – hela listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.