HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Långkörare på Svarta listan gör tv-succé i ”Vår tid är nu”

Göteborg Huset var i flera år en följetong på Svarta listan. Nu syns Bangatan 10 i Göteborg i SVT:s succéserie ”Vår tid är nu”, som lockar miljonpublik.
Foto: SVT

Slitet, nött och inte renoverat sedan 50-talet. Värden visade inget intresse för att förvalta det egentligen väldigt vackra sekelskifteshuset. Bangatan 10 blev tvångsförvaltat i flera år, och låg länge på Hem & Hyras svarta lista, men nu har den värdens döttrar tagit över ansvaret.

Den smått unikt ruffiga miljön har under årens lopp lockat till sig åtskilliga filmteam till Bangatan. I våras var det dags igen. I SVT:s drama ”Vår tid är nu” bor kökspojken Calle Svensson (Charlie Gustafsson) under enkla former. Han och överklassflickan Nina Löwander (Hedda Stiernstedt) förälskar sig i varandra. Scenerna kring Calles bostad är inspelat på Bangatan 10 i Göteborg, även om serien ska kretsa kring restaurang Djurgårdskällaren i Stockholm.

Läs ocksåIngen lek att göra parksäsongen säker för barnen

Mångåriga hyresgästen Johanna Bontes är van vid att filmteamen finns i huset. Den här gången stylades innergården om för att få till den rätta 40-talskänslan. Det behövs mindre åtgärder än på de flesta gårdar för att resa 70 år tillbaka i tiden. Utedasset finns fortfarande kvar, även om det numera fungerar som vedförråd. Eftersom huset saknar centralvärmen så eldar hyresgästerna i kaminer för att hålla värmen vintertid.

Utan att avslöja för mycket så berättar Johanna Bontes att hennes lägenhet kommer att vara ett hem åt ett av paren längre fram i serien.

Läs ocksåGranit Rushiti om huvudrollen i Zlatanfilmen: "När det kommer till hårdhet är vi ganska lika"Filmen om Zlatan har premiär på fredagen.

– Jag fick omtapetserat och omålat för att få till den rätta miljön. Ett tag bodde jag med ett helt 50-talsmöblemang, säger Johanna Bontes.

Fakta: Fyra andra inspelningar på Bangatan 10

Den speciella miljön har genom åren lockat åtskilliga filmteam till Bangatan. Här är ett axplock:

Upp till kamp. Peter Birros hyllade tvdrama utspelar sig i Göteborg under 60- och 70-talen och skildrar ett gäng ungdomars uppväxt.

Call Girl. Filmen om den så kallade bordellhärvan på 70-talet innehåller mest scener från Stockholm, men även från Bangatan.

Kurt Olsson – filmen om mitt liv som mig själv. Långfilmen om den excentriske Göteborgskaraktärens uppväxt fick folk att rusa till biograferna i början av 90-talet.

Springfloden. Kriminalserien som är baserad på Rolf och Cilla Börjlinds roman med samma namn är till viss del inspelad på Bangatan 10. I huvudrollerna: Julia Ragnarsson och Kjell Bergqvist

Läs också Parkeringsplats får vara hur dyr som helst Dvärgkaninen Lennart var klimatboven hemma hos Virginia Rolf, 53, från Muodoslompolo gör succé på sociala medier

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.