HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Långkörare på Svarta listan gör tv-succé i ”Vår tid är nu”

Göteborg Huset var i flera år en följetong på Svarta listan. Nu syns Bangatan 10 i Göteborg i SVT:s succéserie ”Vår tid är nu”, som lockar miljonpublik.
Foto: SVT

Slitet, nött och inte renoverat sedan 50-talet. Värden visade inget intresse för att förvalta det egentligen väldigt vackra sekelskifteshuset. Bangatan 10 blev tvångsförvaltat i flera år, och låg länge på Hem & Hyras svarta lista, men nu har den värdens döttrar tagit över ansvaret.

Den smått unikt ruffiga miljön har under årens lopp lockat till sig åtskilliga filmteam till Bangatan. I våras var det dags igen. I SVT:s drama ”Vår tid är nu” bor kökspojken Calle Svensson (Charlie Gustafsson) under enkla former. Han och överklassflickan Nina Löwander (Hedda Stiernstedt) förälskar sig i varandra. Scenerna kring Calles bostad är inspelat på Bangatan 10 i Göteborg, även om serien ska kretsa kring restaurang Djurgårdskällaren i Stockholm.

Läs ocksåRåttinvasion drabbar hyresgäster i Kiruna - "Det värsta hittills i min karriär"

Annons

Mångåriga hyresgästen Johanna Bontes är van vid att filmteamen finns i huset. Den här gången stylades innergården om för att få till den rätta 40-talskänslan. Det behövs mindre åtgärder än på de flesta gårdar för att resa 70 år tillbaka i tiden. Utedasset finns fortfarande kvar, även om det numera fungerar som vedförråd. Eftersom huset saknar centralvärmen så eldar hyresgästerna i kaminer för att hålla värmen vintertid.

Utan att avslöja för mycket så berättar Johanna Bontes att hennes lägenhet kommer att vara ett hem åt ett av paren längre fram i serien.

Annons
Läs ocksåMauritz ville sätta upp en laddstolpe: Kallduschen – inget bidrag till hyresgästerMauritz står på gården där han bor. Till vänster skymtar en parkerad bil

– Jag fick omtapetserat och omålat för att få till den rätta miljön. Ett tag bodde jag med ett helt 50-talsmöblemang, säger Johanna Bontes.

Fakta: Fyra andra inspelningar på Bangatan 10

Den speciella miljön har genom åren lockat åtskilliga filmteam till Bangatan. Här är ett axplock:

Upp till kamp. Peter Birros hyllade tvdrama utspelar sig i Göteborg under 60- och 70-talen och skildrar ett gäng ungdomars uppväxt.

Call Girl. Filmen om den så kallade bordellhärvan på 70-talet innehåller mest scener från Stockholm, men även från Bangatan.

Kurt Olsson – filmen om mitt liv som mig själv. Långfilmen om den excentriske Göteborgskaraktärens uppväxt fick folk att rusa till biograferna i början av 90-talet.

Springfloden. Kriminalserien som är baserad på Rolf och Cilla Börjlinds roman med samma namn är till viss del inspelad på Bangatan 10. I huvudrollerna: Julia Ragnarsson och Kjell Bergqvist

Läs också P-platsernas bredd passar en folkabubbla - men nu finns en halvmeter bredare bilar Tusentals bilar skadas på parkeringar – hyresvärdar vill göra p-platser bredare Ingemar möttes av mosad framskärm – fler skador när bilar växer ur p-platserna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.