HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Länsstyrelsen avslår hyresgästs måsklagomål

Malmö Fåglarna stör och smutsar ner men det får man leva med, menar miljönämnden. En hyresgäst i Slottsstaden överklagade beslutet till Länsstyrelsen som nu går på Malmö stads linje.

Inom kort blir det livligt på hustaken runt om i Malmlö när fiskmåsarnas häckningsperiod sätter igång. Det blir ett trist besked för en hyresgäst i Västra innerstaden som driver en kamp mot de skräniga fåglarna.

Efter ett antal klagomål från boende i området gjorde miljönämnden tidigare några besök runt Slottsstaden och Rönneholm. Visserligen en jobbig måssituation men inte tillräckligt skadlig för de boendes hälsa för att gå vidare med, så kan kommunens bedömning sammanfattas. Det kunde inte heller konstateras att fåglarna häckade på kommunens mark.

Läs ocksåGav upp: Mystiskt ljud fick familjen Nilsson att flyEn glad familj runt köksbordet. Mamma, pappa och två barn.

Men en av hyresgästerna i området nöjde sig inte utan överklagade beslutet till Länsstyrelsen i Skåne och menade att miljöförvaltningens ståndpunkt baserade sig på ovetenskapliga grunder och påpekade att det saknades ljudmätningar. Han beskrev problemet som en “bullermatta” att jämföra den som trafiken på gatan orsakade vid hans bostad.

Men den plågade hyresgästen får inget medhåll. Länsstyrelsen anser att kommunens utredning har varit fullt  tillräcklig. Malmö ligger vid kusten och måsarnas skrän får anses vara “ett naturligt förekommande inslag” på en sådan plats, enligt beslutet. Hyresgästens överklagande avslås.

Läs också Totalförstörde ettan på fem månader – krävs på nära en kvarts miljon kronor Äldre man tog strypgrepp på grannens besökare – får bo kvar Knuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem Satte skräck i sitt hyreshus – livrädda grannar vägrade vittna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.