Annons

Lantlig idyll blev en kylig historia

Bjuv Kvinnan klagade på kalla golv och dragiga fönster. Men värden gjorde inget trots klagomål. Nu har kvinnan tagit ärendet till hyresnämnden.

Bo på en gård! Det var rubriken på annonsen som kvinnan fastnade för och som fick henne att flytta in i två rum och kök i ett av gårdens annex. Men den lantliga idyllen skulle bli kortlivad.

När vintern kom upptäckte kvinnan att fönsterna inte höll tätt och att golvet i köket var på tok för kallt. Enligt en hanterverkare som varit på plats måste dörrar och fönster bytas ut då de är för gamla. Då bristerna påtalats för värden ett antal gånger har ännu inget gjorts.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Nu har kvinnan tröttnat och både lämnat in en anmälan om låg inomhustemperatur till Söderåsens miljöförbund i Bjuv samt en anmälan om åtgärdsföreläggande hos hyresnämnden.

Den 13 maj måste värden ha kommit in med synpunkter till hyresnämnden. Efter det görs en bedömning om hur ärendet ska fortsätta behandlas.

Annons
Läs också Kvinna i sexrummare vräks - har 90 000 kronor i hyresskuld Hyresgäster dras till domstol när värdar strandar hyresförhandlingar Tog 7 000 kronor i hyra för ett rum – nu krävs värden på 59 000 kronor Attackerade granne med kniv – blir av med lägenheten: "Då åker man ut" Stanken av kattkiss så stark att grannar nästan kräktes – 79-årig kvinna tvingas flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.