Annons

Lättare att hitta studentboende i Helsingborg

Helsingborg En bostadssamordnare, en bostadskampanj och en uppdaterad webbsajt. Det är receptet för att hantera bostadssituationen för Helsingborgs studenter. Enligt Helena Lundstedt, kontaktperson i studentfrågor i Helsingborg, är samtliga studentbostäder uthyrda men det finns lediga andrahandsboenden.

​Just nu har det andra antagningsbeskedet till högskolorna skickats ut och trycket på bostäder är stort. I Helsingborg är alla studentbostäder uthyrda. Men det finns alternativ. Många privatpersoner hyr ut rum och lägenheter i andrahand. 

– Vi arbetar aktivt för att lösa boendefrågan för studenterna. Vårt mål inom Helsingborgs stad är att ingen student ska tacka nej till studier på grund av svårigheterna att hitta en bostad, säger Helena Lundstedt.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din
Anledningen till att Helsingborgs stad lyckas relativt väl i bostadsfrågan för studenter tror Helena Lundstedt bland annat beror på att de kört annonskampanjen, ”Hyr ut till en student” under sommaren.
– Det har gett resultat. Folk har skickat in uppgifter på lediga rum och lägenheter som vi sedan lagt ut på vår hemsida. Sedan tror jag att det handlar om en kombination av att vi har en studentbostadssamordnare, att vi har kört bostadskampanjen och att vi har webbplatsen. Det är också viktigt att vi har en aktiv dialog med bostadsaktörerna som finns i Helsingborg.

Hur bor du själv?
– Jag bor i andra hand i Lund. Jag hade tur och hittade min lägenhet på Blocket. Det är ett bra tips men på Blocket gäller det att vara ute i god tid. Det är många som ringer så det gäller att vara först.

Annons
Läs också Studenter tar strid mot värdens hyreskrav: ”Fylls på med namn hela tiden” Carolines studentbostad räddad – genom 50 år gammalt avtal: "Jätteglad att få bo kvar" Tvärnit för förhandlingar om studenthyror i Göteborg Lundastudent tog inga poäng – kastas ut från sitt boende Catherine gör städningen till ett rent nöje – ingen idé att klanka ner på studenterna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.