Annons

Lättare hitta studentbostad med ny sajt

Eskilstuna Nu ska det bli lättare att hitta studentboende i Eskilstuna. På webbplatsen Bostad Eskilstuna finns alla lediga studentrum samlade.

På Bostad Eskilstuna ska studenter kunna hitta all information de behöver om hur man hittar någonstans att bo.

– Den stora fördelen är att studenterna nu bara behöver vända sig till ett enda ställe för att hitta bostad, i stället för att som tidigare ringa runt till fastighetsägare på egen hand. Det blir också enklare för Eskilstuna kommun att veta hur stor efterfrågan är på studentbostäderna, säger Lars-Erik Bengtsson, vd för Bostad Eskilstuna, som drivs på ett uppdrag av Eskilstuna kommun.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Bostad Eskilstuna har inget kontor i Eskilstuna utan all förmedling sköts via hemsidan. Efter att studenten registrerat sig och skickat in sitt önskemål om boende, skickar personal på Bostad Eskilstuna tillbaka förslag på lämpliga lägenheter. Hittills har sju hyresvärdar anslutit sig till webbplatsen.

Annons

I Västerås finns sedan tidigare redan en liknande sajt för studenter: Bostad Västerås.
Mälardalens högskola har bostadsgaranti för sina studenter både i Västerås och i Eskilstuna. Men trots det rådde bostadsbrist inför förra årets höstterminstart i Eskilstuna.

Hur ser det ut i år?

– Än så länge ser det bra ut, vi jobbar med några som inte fått bostad än, men alla som uppfyller kraven för bostadsgarantin har fått lägenhet. Det är svårare med dem som har fått reservplats, vi vet ju inte när de kommer. Men vår förhoppning är att vi ska kunna hjälpa alla,  säger Lars-Erik Bengtsson.

Annons
Läs ocksåStudenter tar strid mot värdens hyreskrav: ”Fylls på med namn hela tiden”Andrzej Cahlenstein och Alexander Forsberg studerar båda vid Göteborgs universitet. Nu engagerar de sig i kampen mot hyreshöjningen som deras hyresvärd SGS vill få igenom.

 

Läs också Carolines studentbostad räddad – genom 50 år gammalt avtal: "Jätteglad att få bo kvar" Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Nya byggregler kan ge farliga lägenheter: "Barn kommer att dö" Efter rekordhöjningarna - studenter får allt svårare att klara hyran: "Slår extra hårt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.