HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Lättare hitta studentbostad med ny sajt

Eskilstuna Nu ska det bli lättare att hitta studentboende i Eskilstuna. På webbplatsen Bostad Eskilstuna finns alla lediga studentrum samlade.

På Bostad Eskilstuna ska studenter kunna hitta all information de behöver om hur man hittar någonstans att bo.

– Den stora fördelen är att studenterna nu bara behöver vända sig till ett enda ställe för att hitta bostad, i stället för att som tidigare ringa runt till fastighetsägare på egen hand. Det blir också enklare för Eskilstuna kommun att veta hur stor efterfrågan är på studentbostäderna, säger Lars-Erik Bengtsson, vd för Bostad Eskilstuna, som drivs på ett uppdrag av Eskilstuna kommun.

Läs ocksåTvärnit för förhandlingar om studenthyror i GöteborgSGS vill höja studenternas hyror med 8,7 procent. Det motsvarar 522 kronor mer i månaden för en studentlya som i dag kostar 6 000 kronor.

Bostad Eskilstuna har inget kontor i Eskilstuna utan all förmedling sköts via hemsidan. Efter att studenten registrerat sig och skickat in sitt önskemål om boende, skickar personal på Bostad Eskilstuna tillbaka förslag på lämpliga lägenheter. Hittills har sju hyresvärdar anslutit sig till webbplatsen.

Annons

I Västerås finns sedan tidigare redan en liknande sajt för studenter: Bostad Västerås.
Mälardalens högskola har bostadsgaranti för sina studenter både i Västerås och i Eskilstuna. Men trots det rådde bostadsbrist inför förra årets höstterminstart i Eskilstuna.

Hur ser det ut i år?

– Än så länge ser det bra ut, vi jobbar med några som inte fått bostad än, men alla som uppfyller kraven för bostadsgarantin har fått lägenhet. Det är svårare med dem som har fått reservplats, vi vet ju inte när de kommer. Men vår förhoppning är att vi ska kunna hjälpa alla,  säger Lars-Erik Bengtsson.

Annons
Läs ocksåSå länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 årJeannette René de Vreede köade i tio år för sin drömlägenhet intill Trollhätte Kanal.

 

Läs också Gustavs hyra skulle chockhöjas: "Jag hade inte kunnat bo kvar" Lycksökare utnyttjar akut bostadsbrist: "Grogrund för huliganer" Hannas familj fast i väntrummet efter flykten från Ukraina – ”Vill kunna klara oss själva”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.