Annons

Lekplatser ska ge klirr i kassan eller tas bort

Örebro ​Är barnens lekplats nere på gården en lönsam affär? Om inte ska den bort. I varje fall enligt utkastet till regeringsförslaget om allmännyttans framtid. - Hur tänker dom? frågar sig trebarnsmamman Jane Fransson Runnkvist.

​Regeringen utreder just nu hur framtidens kommunala bostadsbolag, allmännyttan, ska drivas. I mitten av april ska förslaget vara färdigt. En del i utredningen har redan läckt ut. Där föreslås bland annat att lekplatserna kunna motiveras företagsekonomiskt. Om inte ska de bort. Lika så ska social verksamhet som bostadsbolag ofta driver tillsammans med föreningar vara ekonomiskt lönsam för att vara motiverad.

Annons
Ett förslag som gör Jane Fransson Runnkvist upprörd. Hon bor ensam med tre barn på Väster i Örebro.
– Jag blir förbannad. Det är många som inte kan ta sig någon annanstans med sina barn än till lekplatsen. Nu har jag just skaffat bil, men innan var jag helt beroende av lekplatsen. Det går ju inte att mäta lönsamheten på en lekplats, säger hon.
Bo Westling är moderat och ordförande i Örebrobostäder, Öbo. Han har ännu inte hunnit läsa något ur utredningen och tycker egentligen inte att han ska uttala sig om vad förslaget om lönsamma lekparker kommer att innebära – om det går igenom.
– Jag har lite svårt att förstå hur en lekpark ska kunna vara ekonomiskt lönsam. Men om den ökar attraktionsvärdet i ett bostadsområde kan man ju säga att den är lönsam. Fast det är en vild gissning från min sida eftersom jag ännu inte läst förslaget, säger han.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Hemliga gruppen kartlägger misstänkta svartuthyrare: ”Vi måste kunna belägga med fakta om någon ljuger” De bygger bort bostadsbristen – för fåglar: "Roligt om vi fick hit en uggla" Här tar hyresgästerna strid mot kalla hem och dålig skötsel: ”Någon kommer ramla och skada sig snart” Örebro: Hyresgästföreningen flyttar in till stan – "Ivriga" "Stötande om skolbråk leder till vräkning" – så upprör lagförslaget om vräkning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.